Η Ουκρανία κατηγορεί την Ουγγαρία ότι έχει σχέδια να αρπάξει την Υπερκαρπαθία!

Freepen.gr - Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Irina Vereshchuk αμφισβήτησε, όπως η ίδια περιέγραψε, τη «φιλορωσική» ρητορική της Ουγγαρίας, υποδηλώνοντας πως η επιθυμία για «φθηνό ρωσικό αέριο» ή ακόμη και μια πιθανή αρπαγή γης μπορεί να βρίσκεται πίσω από την πολιτική της Βουδαπέστης για τη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, η αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι «ούτε όλοι οι ρωσικοί δορυφόροι από την πρώην Σοβιετική Ένωση συμπεριφέρονται με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι αρχές της Ουγγαρίας». Είπε πως η Ουγγαρία δεν υποστηρίζει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αρνείται να παράσχει στην Ουκρανία όπλα και ακόμη «δεν επιτρέπει να περάσουν όπλα από άλλες χώρες μέσω της επικράτειάς της».

«Στην πραγματικότητα, λένε «όχι» σε όλα. Λίγο περισσότερο – και η επίσημη ρητορική της Βουδαπέστης θα είναι εντελώς φιλορωσική. Τι είναι αυτό; Θέλετε φθηνό ρωσικό αέριο; Ή μήπως θέλετε την Υπερκαρπαθία μας;» έγραψε η Vereshchuk πριν καλέσει τη Βουδαπέστη «να ενταχθεί στον πολιτισμένο κόσμο» και «να μην επαναλάβει τα λάθη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όταν η Ουγγαρία έκανε μια λάθος επιλογή».

Νωρίτερα την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto δήλωσε πως η χώρα του δε θα υποστηρίξει κυρώσεις κατά της Ρωσίας που θα βλάψουν τα δικά της συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων που στοχεύουν το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Επανέλαβε επίσης ότι η Ουγγαρία είναι αντίθετη σε οποιεσδήποτε προτάσεις που αφορούν την αποστολή στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ή τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα, εξηγώντας ότι τέτοιες ενέργειες αυξάνουν τον κίνδυνο ενός πολέμου μεγαλύτερης κλίμακας.

Αν και η ουγγρική κυβέρνηση έχει καταδικάσει την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία και υποστήριξε ορισμένες κυρώσεις, υπερασπίστηκε σταθερά την επιθυμία της να «μείνει έξω» από τη σύγκρουση και αρνήθηκε να συμμετάσχει με άλλες χώρες στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail