Ο Τζόνσον λέει ότι θα είναι δύσκολη απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο

REUTERS/Henry Nicholls
Freepen.gr - Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πιστεύει ότι η εγκατάλειψη του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου θα είναι δύσκολη για άλλες χώρες, αλλά όλοι πρέπει να το κάνουν αυτό για να αποφύγουν τον «εκβιασμό».

«Ενώ οι βόμβες πέφτουν, το κόστος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αυξάνεται ακόμη περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε λιγότερα χρήματα στις τσέπες σας και ο Πούτιν έχει περισσότερα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Ο κόσμος δεν μπορεί να συνεχίσει να υπόκειται σε αυτόν τον εκβιασμό. Μέχρι η Δύση να απεξαρτηθεί οικονομικά από τον Πούτιν, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να απολαύσει αυτή την εξάρτηση. Και γι' αυτό πρέπει να σταματήσει αυτή η εξάρτηση και θα σταματήσει τώρα», έγραψε ο Τζόνσον στο άρθρο του για την εφημερίδα Telegraph.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε ότι η χώρα του σχεδιάζει να απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου, κατ' αναλογία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στήριξε τις χώρες της ΕΕ, που σκοπεύουν να «ξεφορτωθούν» τους υδρογονάνθρακες από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον Τζόνσον, μια στρατηγική εξαίρεσης δε θα λειτουργήσει «εκτός αν την εφαρμόσουν όλοι».

Ο κ. Τζόνσον όμως δε βιώνει αυτές τις δυσκολίες ο ίδιος. Ο δικός του βίος, όπως και των υπολοίπων Τζόνσον του κόσμου είναι εξασφαλισμένος.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail