Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Μη βλάψετε τα συμφέροντά μας λόγω της σχέσης σας με τη Μόσχα

Freepen.gr - Το Πεκίνο προτρέπει τις ΗΠΑ να μη βλάψουν τα συμφέροντα της Κίνας ενώ η Ουάσιγκτον προσπαθεί να διευθετήσει τη σχέση της με τη Μόσχα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν σε ενημέρωση την Τρίτη.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν σε καμία χώρα να βοηθήσει τη Ρωσία να αντισταθμίσει το οικονομικό της κόστος από την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε σχέση με αυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον το μετέφερε ξεκάθαρα στο Πεκίνο και το προειδοποίησε για πιθανές συνέπειες μιας υποστήριξης της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία για τις διμερείς σχέσεις.

«Η κινεζική πλευρά έχει εκφράσει επανειλημμένα τη θέση της για τις κυρώσεις: το Πεκίνο δεν εγκρίνει τη χρήση κυρώσεων για την επίλυση προβλημάτων και ακόμη περισσότερο αντιτίθεται στις μονομερείς κυρώσεις που δεν έχουν διεθνή νομική βάση», είπε ο διπλωμάτης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Κίνα φοβάται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν κυρώσεις στο Πεκίνο λόγω της υποστήριξής του προς τη Ρωσική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της κατάστασης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρακτική έχει δείξει πως οι κυρώσεις όχι μόνο δε θα λύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσουν νέα και θα εμποδίσουν τη διαδικασία της πολιτικής διευθέτησης.

«Προτρέπουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μη βλάψουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Κίνας όταν ασχολούνται με τη σχέση τους με τη Ρωσία», τόνισε.

Ο Ζάο Λιτζιάν πρόσθεσε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να αναπτύσσει κανονική εμπορική και οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail