Ρωσία: Μπορεί να χτυπήσουμε τα κονβόι όπλων της Δύσης για την Ουκρανία

Freepen.gr - Ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με δυτικά όπλα χρησιμεύει μόνο για να επιδεινώσει τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δήλωσε το Σάββατο ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, προειδοποιώντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να στοχεύσουν τέτοιες παραδόσεις.

«Έχουμε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ πως η άντληση όπλων από διάφορα έθνη που ενορχηστρώθηκε από την [Ουάσιγκτον] στην Ουκρανία δεν είναι απλώς μια επικίνδυνη κίνηση, αλλά κάτι που καθιστά αυτές τις συνοδείες [όπλων] νόμιμους στόχους», είπε ο Ριάμπκοφ στο ρωσικό Channel One. Δε διευκρίνισε πού και πότε η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει τις νηοπομπές.

Ο Ριάμπκοφ προειδοποίησε επίσης ότι η «απερίσκεπτη παράδοση» «επικίνδυνων όπλων», όπως φορητοί πύραυλοι αεράμυνας και αντιαρματικοί πύραυλοι, αποτελεί απειλή για τα ίδια τα δυτικά έθνη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με αυτά τα όπλα αν πέσουν «σε λάθος χέρια» μετά το τέλος της σύγκρουσης. Οι φορητοί πύραυλοι αεράμυνας θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδιαίτερο κίνδυνο για την πολιτική αεροπορία στους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία ή την Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια, πρόσθεσε.

Το Σάββατο, ο Ριάμπκοφ υποστήριξε πως η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία καθιστά τη διαπραγματευτική θέση της Ουάσιγκτον πιο αδύναμη στις σχέσεις της με τη Μόσχα. Όλες οι εκκλήσεις των ΗΠΑ για τον τερματισμό της σύγκρουσης «δε γίνονται αντιληπτές ως σοβαρά σήματα».

«Οι ΗΠΑ είναι η κύρια πηγή διεθνούς έντασης», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail