Διαμαρτυρία των βενζινοπωλών για το πλαφόν: Το πρόβλημα είναι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και το ΦΠΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ανακοίνωση επιβολής πλαφόν κέρδους στα καύσιμα, στην ακόλουθη επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με κοινοποίηση στη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος καθώς και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με περισσή σπουδή, εν μέσω ραγδαίων αυξήσεων των διεθνών τιμών που απλώνονται σε όλη την αγορά, απορρίπτεται η φωνή της κοινωνίας για μείωση του ΕΦΚ, και προωθείται εσπευσμένα η επιβολή πλαφόν κέρδους!! στα καύσιμα. Δηλαδή, η ερμηνεία είναι ότι την ακρίβεια στην αγορά και τις ανατιμήσεις των προϊόντων θα αναχαιτίσει το πλαφόν στα καύσιμα.

Όμως δεν νοείται να εφαρμόζεται πλαφόν σε μια ελεύθερη αγορά, που και λειτουργεί ο ανταγωνισμός, και αποδεικνύεται από τα στοιχεία που ανακοινώνει η ίδια η Πολιτεία – προφανώς εν γνώση των Υπουργών- ότι το περιθώριο κέρδους των πρατηριούχων έχει μειωθεί.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)

Η αγορά των καυσίμων λειτουργεί διαχρονικά με συγκεκριμένους κανόνες και για αυτό τον λόγο, ποτέ κανείς δεν όρισε ποιο ποσοστό κέρδους θεωρείται κερδοσκοπία και πολύ περισσότερο αισχροκέρδεια.
Όσες φορές οι εκάστοτε κρατικοί φορείς πιέζονται από τις οικονομικές συγκυρίες, καταφεύγουν σε “λύσεις” για να κατευνάσουν την κοινή γνώμη και όχι για να βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών. Όμως οι καταναλωτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι η επιβολή πλαφόν δεν επιφέρει κανένα όφελος στην τσέπη τους και ζητούν γενναίες και ουσιαστικές αποφάσεις.

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η μείωση του ΕΦΚ ή ευρύτερα η μείωση του ΦΠΑ, που έχει επιβαρύνει σημαντικά τα νοικοκυριά λόγω των αυξημένων τιμών, σε συνδυασμό με την πάταξη της λαθρεμπορίας αποτελούν μονόδρομο για την ανακούφιση της αγοράς».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail