Πόλεμος στην Ουκρανία: Πράσινο φως από την ΕΕ για ξένους μαχητές για να υπερασπιστούν το Κίεβο

Είναι το συνηθισμένο δυτικό διπλό πρότυπο. Θα δημιουργηθεί μια διεθνής λεγεώνα κατά του ρωσικού στρατού. Η επιθυμία του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky γίνεται πραγματικότητα.

Γράφει ο Πιέρο Μεσίνα - southfront.org / Παρουσίαση

«Όλοι οι ξένοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αντίσταση ενάντια στους Ρώσους κατακτητές και να προστατεύσουν την παγκόσμια ασφάλεια καλούνται από τις ουκρανικές αρχές να συμμετάσχουν στις αμυντικές δυνάμεις», αναφέρεται σε σημείωμα της ουκρανικής προεδρίας, το οποίο διευκρινίζει ότι θα συσταθεί ειδική μονάδα υπό την όνομα της «Διεθνής Λεγεώνα» και πως πιθανοί εθελοντές θα μπορούν να ενταχθούν πηγαίνοντας στις πρεσβείες της Ουκρανίας των χωρών τους.

Η έκκληση προς τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετάσχουν στην αντίσταση κατά της Ρωσίας έγινε δεκτή και υποστηρίζεται έμμεσα από τη δυτική διπλωματία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ευρωπαίοι μαχητές εντάσσονται στον στρατό του Κιέβου. Απλώς σκεφτείτε την ιστορία του διαβόητου τάγματος Azov, του όπλου που καταδεικνύει τον φιλοναζιστικό προσανατολισμό ορισμένων από τις πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν το Κίεβο.




Κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος

Το Σύνταγμα Ειδικών Επιχειρήσεων του Αζόφ είναι μια ουκρανική νεοναζιστική στρατιωτική μονάδα με στρατιωτικά και αστυνομικά καθήκοντα. Μέρος της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας και ιδρύθηκε με πρωταρχικό σκοπό την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ανταρτικών δραστηριοτήτων των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονμπάς κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Ντονμπάς το 2014, κι έγινε γνωστός μετά από καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου και βασανιστήρια.

Το τάγμα Azov αποτελείται ως επί το πλείστον από εθελοντές, προερχόμενους από πολιτικά κόμματα και κινήματα που συνδέονται με την ουκρανική ακροδεξιά και ενσωματώνονται από εθελοντές εμπνευσμένους από ναζί-φασίστες και νεοναζί που προέρχονται επίσης από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Σουηδία .

Η κυβέρνηση του Κιέβου πάντα αρνιόταν ότι το τάγμα του Αζόφ εκφράζει ιδεολογίες παρόμοιες με τον ναζισμό. Η στρατιωτική εκπαίδευση συνδέεται με το Εθνικό Σώμα, ένα πολιτικό σχέδιο που δημιουργήθηκε από μέλη του τάγματος, το οποίο συμμετέχει επίσης στις εκλογές και έχει διεθνείς σχέσεις με άλλες ομάδες λευκής υπεροχής.



Κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος

Το σύμβολο του τάγματος αναφέρεται στον Wolfsang, τον εικοστό αιώνα υιοθετήθηκε αρχικά από τους Ναζί, για να αντικατασταθεί από τη σβάστικα. Στο βάθος είναι ο μαύρος ήλιος (Schwarze Sonne), που αποτελείται από την περιστροφή μιας σειράς αγκυλωτών σταυρών εγγεγραμμένων σε κύκλο, εμπνευσμένη επίσης από τη ρουνική παράδοση που συνδέεται με τον ναζιστικό μυστικισμό.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η λεγεώνα είναι ήδη επιχειρησιακή ή αν ο ουκρανικός στρατός εκπαιδεύει ήδη μια ομάδα μαχητών. Η Δύση, η οποία τα προηγούμενα χρόνια πολέμησε λυσσαλέα ενάντια στους Ισλαμιστές ξένους μαχητές, αυτή τη φορά προωθεί τη δημιουργία σχηματισμών μάχης για την αντιμετώπιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων που ξεκίνησε το Κρεμλίνο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail