Συνελήφθη διαρρήκτης που είχε αδυναμία σε ιερούς ναούς

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ναυπακτίας και Αιτωλικού, προέκυψε ότι ο δράστης από τον Ιούνιο του έτους 2021 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022, είχε διαπράξει συνολικά δεκατέσσερις κλοπές, σε Ιερούς Ναούς των Δήμων Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Αιτωλικού.

Ως προς τη μεθοδολογία του δράστη, προέκυψε ότι φορώντας κουκούλες full face, μετέβαινε, νυχτερινές ώρες, με μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο σε Ιερούς Ναούς, τους οποίους διερρήγνυε με χρήση αιχμηρού αντικειμένου, εισερχόταν στο εσωτερικό και παραβιάζοντας τα παγκάρια, αφαιρούσε χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, διέκοπτε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους Ιερούς Ναούς για να απενεργοποιήσει τα συστήματα συναγερμού, ενώ επέλεγε να διαρρηγνύει τις πλαϊνές θύρες ναών, για να είναι αθέατος.

Επισημαίνεται ότι, την 9/2/2022, στο Μεσολόγγι, ο δράστης είχε αποπειραθεί να διαρρήξει Ιερό Ναό, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, οι οποίοι στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων, τον εντόπισαν στο Αιτωλικό και τον συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί κατά τις έρευνες τους, βρήκαν στην κατοχή του άνδρα, και κατέσχεσαν μια μοτοσικλέτα, ένα κράνος, ένα φακό, ένα γρύλο αυτοκινήτου και μια τσάντα, που περιείχε εργαλεία, που χρησιμοποιούσε στις διαρρήξεις (κοπίδι, πένσα, καλέμι, κατσαβίδια).

Το παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισε ο δράστης από τις κλοπές ανέρχεται περίπου στις 3.500 ευρώ, ενώ η αξία των φθορών που προκάλεσε στις εκκλησίες ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail