Κονοφάγος: Άμεση ανάγκη να εξορύξουμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας

12019 / pixabay
Ο Ηλίας Κονοφάγος, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας, της Ακαδημίας Αθηνών, αφού εκτιμά ότι νωρίτερα από τα δύο χρόνια και αργότερα από μια πενταετίας, δεν πρόκειται να δούμε ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών στην ενέργεια, ιδίως στο φυσικό αέρα, κρούει τον κώδωνα στο πολιτικό σύστημα της χώρας να βγει από τον ενεργειακό «λήθαργο» και να προχωρήσει άμεσα και στρατηγικά στην αξιοποίηση του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου της χώρας, με πρώτη την τρισδιάστατη σεισμική πιστοποίηση και την ερευνητική γεώτρηση στα πλούσια κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης και μέχρι το εύρος της Κυπριακής ΑΟΖ. 

Όπως είπε, η δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ για ένα Αιγαίο χωρίς γεωτρήσεις, είναι περιττή, εκεί δεν υπάρχουν κοιτάσματα, όλοι ξέρουν που βρίσκονται και απλά την ώρα που στη Βόρειο Ευρώπη συζητούν ξανά εξ ανάγκης για την ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία, ακόμη και την εκτεταμένη επιστροφή στον λιγνίτη, εμείς επιμένουμε σε έναν ανεξήγητο «ενεργειακό λήθαργο». 

Όπως είπε, οι πραγματικά ωφελημένοι από αυτή την απραξία, είναι οι εισαγωγείς στη χώρα φυσικού αερίου και μάλιστα στις σημερινές υπέρογκες τιμές.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail