Πολύνεκρη επιδρομή της Ρωσίας στη βάση των "λεγεωνάριων" της Ουκρανίας μια ανάσα από την Πολωνία

@mm0ndx
Freepen.gr - Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εκτόξευσαν περίπου 30 πυραύλους κρουζ σε μια ουκρανική στρατιωτική βάση κοντά στα πολωνικά σύνορα (12,8 μίλια), δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι την Κυριακή, εξαπολύοντας μια μανιασμένη και διαρκή αεροπορική επίθεση εναντίον ενός στόχου που έφερε τον πόλεμο ακόμη πιο κοντά στο κατώφλι του ΝΑΤΟ.

Πέντε ώρες μετά την επίθεση, οι φωτιές στη βάση εξακολουθούσαν να μαίνονται. Δεκάδες άνθρωποι που τραυματίστηκαν από την επίθεση μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής. Ένας Ουκρανός στρατιώτης στη βάση, ο οποίος δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει δημόσια, είπε ότι υπήρχε έλλειψη τουρνικέ και άλλου απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού.

Μέχρι στιγμής καταγράφονται 35 νεκροί και 134 τραυματίες. Σύμφωνα με αξιωματούχους, τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν 22 από τους πυραύλους, αλλά οι υπόλοιποι 8 έπληξαν τη βάση.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν από το Σαράτοφ, στη νοτιοδυτική Ρωσία. Στόχος τους ήταν το Διεθνές Κέντρο Ειρήνης και Ασφάλειας του Yavoriv.


Μέχρι τον Φεβρουάριο, οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονταν στη βάση ως μέρος μιας αποστολής του ΝΑΤΟ που επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού. Αποσύρθηκαν μέρες πριν από τη ρωσική εισβολή.

Όπως σημειώνεται από αρκετούς σχολιαστές, η βάση του εκπαιδευτικού κέντρου του Yavoriv έχει χρησιμοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες ως σταθμός για τη νέα λεγεώνα των ξένων της Ουκρανίας αλλά και ως κέντρο εκπαίδευσης σε αντι-αρματικά κι άλλα όπλα.

Δείτε στο χάρτη πόσο κοντά στην Πολωνία βρίσκεται η συγκεκριμένη βάση:
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail