Χτυπήθηκε ιστορικό Μοναστήρι στο Ντόνετσκ - Είχαν οχυρωθεί εθνικιστές με άμαχους ομήρους, λέει η Μόσχα

Freepen.gr - Το κέντρο Τύπου της Κρατικής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας ανέφερε στο Telegram πως ρωσικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στο μοναστήρι του σπηλαίου της Λαύρας Σβιατοχίρσκ στην περιοχή του Ντόνετσκ.

«Οι κατακτητές έπληξαν τη Λαύρα Σβιατοχίρσκ στην περιοχή του Ντόνετσκ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Volodymyr Rybalkin, επικεφαλής του παραρτήματος Sviatohirsk της ΜΚΟ Stop Corruption, δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου περίπου στις 23:05.

"Χτύπησαν το γυναικείο κτίριο. Αυτή τη στιγμή, οι τραυματίες και οι νεκροί βγαίνουν από κάτω από τα ερείπια", είπε ο Rybalkin.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα της επίθεσης, ενώ μετά οι διασώστες απομάκρυναν τον κόσμο.

Ωστόσο εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας:

Στο χωριό Νικόλσκογιε στην περιοχή του Ντονέτσκ, μαχητές του εθνικιστικού τάγματος Αϊντάρ έφτιαξαν θέσεις βολής ακριβώς στο χώρο της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Nikolo-Vasilyevsky, και κρατούσαν ομήρους περίπου 300 πολίτες και μοναχούς.

Κατά την απελευθέρωση του χωριού η μονάδα των εθνικιστών εξουδετερώθηκε. Οι όμηροι είναι όλοι καλά, τα κτίρια διασώθηκαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail