Κίνα κι Ινδία ανησυχούν για τις επιπτώσεις των κυρώσεων στην παγκόσμια οικονομία

Freepen.gr - Η Κίνα και η Ινδία ανησυχούν σοβαρά για τον αντίκτυπο των μονομερών κυρώσεων στην παγκόσμια οικονομία και την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας, δήλωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Κίνας και της Ινδίας την Παρασκευή.

Την Παρασκευή, ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi είχε συνομιλίες με τον Ινδό ομόλογό του Subrahmanyam Jaishankar. «(Τα μέρη) ανησυχούν σοβαρά για τον αντίκτυπο των μονομερών κυρώσεων στην παγκόσμια οικονομία και την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών έφτασε στο Δελχί το προηγούμενο βράδυ. Το ταξίδι του στην Ινδία ήταν η πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου Κινέζου αξιωματούχου σε γειτονική χώρα μετά από μια σειρά συγκρούσεων μεταξύ των στρατευμάτων των δύο χωρών το 2020.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail