Έρχεται μακροπρόθεσμη πτώση του βιοτικού επιπέδου στη Δύση – Βρετανός υποστράτηγος

Τα άδεια ράφια ενός σούπερ μάρκετ στην ισπανική πρωτεύουσα Μαδρίτη. ΑFΡ / Όσκαρ Ντελ Πόζο
Freepen.gr - Τα δυτικά έθνη θα πρέπει να προετοιμάσουν τους λαούς τους για μια μακροπρόθεσμη πτώση του βιοτικού επιπέδου, εάν συνεχιστεί η αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην βοηθός αρχηγός του επιτελείου άμυνας της Βρετανίας, Τζόναθαν Σο.

«Εμείς στη Δύση έχουμε λάθος νοοτροπία» σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, είπε. Κάποτε ένας από τους πιο ανώτερους αξιωματικούς του βρετανικού στρατού, ο Σο μιλούσε στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC το Σάββατο.

«Έχουμε εμμονή με ανθρωπιστικές ανησυχίες και ατομικά δεινά, και αυτό κάνει καλή τηλεόραση, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτό», είπε ο Υποστράτηγος, του οποίου η 30ετή καριέρα έζησε τα Φώκλαντ και το Κοσσυφοπέδιο έως τη διοίκηση των βρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ το 2006.

Η Δύση έχει επιβάλει δρακόντειες κυρώσεις στη Ρωσία μετά την επίθεση στην Ουκρανία πριν από έναν μήνα. Αυτό περιλαμβάνει ότι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς εγκαταλείπουν την ανάγκη τους για προμήθειες ρωσικών καυσίμων υδρογονανθράκων και η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνουν σχέδια να ενταχθούν σε αυτά στο εγγύς μέλλον.

Οι περιορισμοί και τα αντίποινα της Μόσχας έχουν ήδη δει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων να εκτινάσσονται σε πολλές δυτικές χώρες. Υπήρχαν αναφορές για χρήστες βρετανικών τραπεζών τροφίμων που αρνούνταν τις δωρεάν πατάτες επειδή δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τις βράσουν. Αλλά ο Σο προέβλεψε ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Τώρα αποφασίσαμε ότι όσον αφορά τη Ρωσία θα παίξουμε γεωπολιτική πριν από την οικονομία και πρέπει να πληρώσουμε ένα τίμημα για αυτό», εξήγησε.

Και, σύμφωνα με τον Υποστράτηγο, οι κυβερνήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού δεν κάνουν αρκετά για να προετοιμάσουν τους πολίτες τους «για αυτού του είδους τις δυσκολίες και αυτήν την στάση».

«Πρέπει να προετοιμάσουμε ψυχολογικά τους ανθρώπους μας για μια μακροπρόθεσμη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και μια μακροπρόθεσμη αντιπαράθεση με τη Ρωσία», υποστήριξε.

«Η ποιότητα της ζωής μας στην πατρίδα εξαρτάται απολύτως από αυτούς – φθηνά καύσιμα, φθηνή πρόσβαση, συναλλαγές με τη Σαουδική Αραβία και τέτοια πράγματα», επεσήμανε ο Σο.

* πληροφορίες RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail