Η Εισβολή στην Ουκρανία από που έγινε κ. Μηταράκη;

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία για την Ελλάδα είναι εξέχουσας σημασίας. Εκτός του ότι ο πόλεμος και η εισβολή είναι μία αποτρόπαια καταδικαστέα πράξη, επαναφέρει μνήμες από το παρελθόν (Κύπρος) και προκαλεί ανησυχία για το μέλλον (Αιγαίο, Έβρος).

Η αναθεωρητική πολιτική της Ρωσίας για επαναχάραξη συνόρων, δυστυχώς ακολουθείται κατά πόδας και από την Τουρκία. Ο τσαμπουκάς του ισχυρού, η "διόρθωση" της ιστορίας, η ανασύσταση των άλλοτε αυτοκρατοριών, η παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η αποστρατικοποίηση, η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, η "προστασία" των ομοεθνών - ομόθρησκων ως δικαιολογία εισβολής, είναι κοινά χαρακτηριστικά που τα ασπάζεται η Ρωσία του Πούτιν και η Τουρκία του Ερντογάν.

Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό οι κ. Μηταράκης και οι δήμαρχοι του "ΝΑΙ στις Υπερδομές πάνω στα σύνορα" (κοι Κάρμαντζης, Κύτελης, Στάντζος) αποφάσισαν ότι είναι η κατάλληλη ώρα, ώστε να φορεθεί το κουστούμι της υπευθυνότητας.

Η αρχή έγινε από τον κ. Μηταράκη. Ανακάλυψε μετά από δύο χρόνια ως Υπουργός Μετανάστευσης ποιοι είναι οι "πραγματικοί πρόσφυγες". Από το βήμα της βουλής ανέφερε: "αυτοί που διασχίζουν 1, 2, 5 ασφαλείς χώρες, ώστε να ζητήσουν άσυλο δεν είναι πρόσφυγες. Πρόσφυγες είναι όσοι περνούν σε χώρα 1ης υποδοχής για να σωθούν".

Το οξύμωρο είναι ότι επί κυβερνήσεως Ν.Δ. και Μηταράκη Υπουργού, αναγνωρίστηκε διεθνής προστασία σε πάνω από 62.000 αιτούντες άσυλο, προερχόμενους κυρίως από την Τουρκία, η οποία έχει χαρακτηριστεί ασφαλής χώρα!

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Λίγες μέρες πριν είχε πάει, όχι ως Υπουργός Εργασίας αλλά ως Υπουργός Μετανάστευσης, σε Πακιστάν και Μπαγκλαντές και αναζητούσε εργατικά χέρια στην Ελλάδα. Το δικαιολόγησε μάλιστα ότι η χώρα μας τα χρειάζεται, αφού όποτε παραγγέλνει ο ίδιος φαγητό, πάντα αλλοδαπός είναι ο ντελιβεράς που το φέρνει!!

Δυστυχώς όμως δεν έχουν τελειωμό οι πολιτικές πιρουέτες. Μηταράκης και Δήμαρχοι, είχαν ως ύστατο επιχείρημα, ότι το μέγεθος των Υπερδομών είναι αναγκαίο για μία απευκταία έκτακτη περίπτωση. Αλήθεια τώρα τι έχουν να πουν, όταν στην Πολωνία οι Ουκρανοί πρόσφυγες ξεπερνούν ήδη τους 400.000; Τα νησιά και ο Έβρος, θα ήταν δυνατόν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιο προσφυγικό κύμα;

Φυσικά και όχι. Οι Πολωνοί θυμίζουμε ότι δεν έστησαν Υπερδομές πάνω στα σύνορα, ως λύση στα πρόσφατα γεγονότα με την Λευκορωσία.

Αναγκαία λοιπόν η στροφή πολιτικής ξεκινώντας άμεσα από την οριστική ακύρωση των Υπερδομών πάνω στα σύνορα, χρησιμοποιώντας τον προϋπολογισμό των 176 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν για την κατασκευή τους, προσφέροντάς τα ως βοήθεια προς τους Έλληνες της Ουκρανίας και τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ας αφουγκραστούν οι Μηταράκης και Δήμαρχοι του "ΝΑΙ στις Υπερδομές πάνω στα σύνορα" τί γίνεται στον κόσμο, μήπως και σταματήσουν επιτέλους τα βαρύγδουπα λόγια μαζί με τα ψεύτικα πατριωτιλίκια.

Ας κοιτάξουν τον χάρτη και ας μας πουν ξεκάθαρα: Από πού έγινε η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία; Αν δυσκολεύονται, η απάντηση είναι: Από τα σύνορα, από 8 διαφορετικά σημεία.
Άραγε βλέπουν κάποια ομοιότητα με τον αντίστοιχο χάρτη Ελλάδας - Τουρκίας, εκεί που δημιουργούνται οι Υπερδομές;

Ο Πούτιν για την εισβολή βρήκε ως πρόφαση την προστασία των ρωσόφωνων. Πόσες φορές δεν έχει αναφερθεί με παρόμοιο τρόπο για προστασία σε ομόδοξους ο Ερντογάν;

Για να μην αναφερθούμε σε στρατιωτικά θέματα, σε περίπτωση εισβολής της Τουρκίας, τι σημαίνει το να υπάρχουν Υπερδομές πάνω στην οριογραμμή. 

Η υπονόμευση των συνόρων λοιπόν και οι ακριτικές περιοχές δεν χωρούν πειραματισμούς. Η αποφασιστικότητα ενός κράτους και η οργάνωσή του, στις περιοχές των συνόρων κρίνεται.
Όταν πυροβολείς τα πόδια σου, αυτό δεν λέγεται πολιτική, αλλά αυτοκτονία!

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail