Η Τουρκία δε σχεδιάζει να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, μετέδωσε το Reuters.

Η Τουρκία βασίζεται στη Ρωσία για το 45 τοις εκατό της ζήτησης φυσικού αερίου, το 17 τοις εκατό του πετρελαίου και το 40 τοις εκατό της βενζίνης της, δήλωσε ο Μπαϊρακτάρ στο περιθώριο της ενεργειακής διάσκεψης CERAWeek.

«Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο πετρέλαιο», είπε. «Πρέπει να προέρχεται από κάπου, από τις ΗΠΑ, από τη Βενεζουέλα, από το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία ή οπουδήποτε το χρειαζόμαστε».

Η Τουρκία εισήγαγε στο παρελθόν περίπου 200.000 bpd ιρανικό αργό προτού η Ουάσιγκτον αποφασίσει το 2018 ότι θα αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν και θα επαναφέρει τις κυρώσεις.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)
 
«Ξαφνικά, κατεβήκαμε στο μηδέν», είπε ο Μπαϊρακτάρ. «Και τώρα δεν μπορούμε να έχουμε άλλη διακοπή του εφοδιασμού, αυτή τη φορά στη Ρωσία».

Ο Μπαϊρακτάρ είπε πως η Τουρκία δε θα μπορούσε εύκολα να αντικαταστήσει την προμήθεια ρωσικού πετρελαίου από αλλού, προσθέτοντας: «Είναι παλιοί, αξιόπιστοι προμηθευτές».

«Ελπίζω ότι αυτό το ζήτημα του Ιράν θα διευθετηθεί σύντομα», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα διευκόλυνε πολύ την Τουρκία να αντιμετωπίσει την προμήθεια πετρελαίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail