Στριμωγμένη η Αγκυρα απολογείται για τα Bayraktar: Δεν είναι βοήθεια αλλά πώληση από ιδιωτική εταιρεία

Freepen.gr -
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι τα τουρκικής κατασκευής οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 που παρελήφθησαν από την Ουκρανία μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα αγοράστηκαν από το Κίεβο από ιδιωτική εταιρεία και δεν ελήφθησαν ως βοήθεια από την Τουρκία, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή επικαλούμενα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Το Bayraktar είναι προϊόν ιδιωτικής εταιρείας. Η Ουκρανία ήθελε να αγοράσει αυτό το προϊόν από μια εταιρεία μας και έγινε συμφωνία μεταξύ τους. Παρείχαν αυτό το προϊόν [στην Ουκρανία]. Έτσι είναι σε όλο τον κόσμο. …Αυτή η [προμήθεια μαχητών drones] δεν είναι βοήθεια από την Τουρκία αλλά είναι τα προϊόντα που αγόρασε η Ουκρανία από μια τουρκική εταιρεία. Φυσικά, είμαστε περήφανοι για αυτά τα προϊόντα», δήλωσε ο Kıran σύμφωνα με το RIA.

Η Άγκυρα έπρεπε να κάνει μια τέτοια δήλωση «για να ηρεμήσει τη Μόσχα» μετά τις αναφορές ότι τουρκικής κατασκευής μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στάλθηκαν στην Ουκρανία μετά την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail