Η Ρωσία μπορεί να κατέχει κινεζικά ομόλογα αξίας 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Freepen.gr -
Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και το κρατικό επενδυτικό ταμείο πιθανότατα κατέχουν συνολικά κινεζικά ομόλογα αξίας 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περιουσιακά στοιχεία στα οποία μπορεί να επιδιώξουν να έχουν πρόσβαση λόγω παγκόσμιων κυρώσεων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Australia & New Zealand Banking Group, αναφέρει το bloomberg.com.

Η Τράπεζα της Ρωσίας θα μπορούσε να κατέχει χρέος 80 δισεκατομμυρίων γουάν, ενώ το Εθνικό Ταμείο Πλούτου εκτιμάται ότι κατέχει 60 δισεκατομμύρια δολάρια, γράφουν σε έκθεσή τους αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Raymond Yeung. Μαζί, αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο της ξένης ιδιοκτησίας στην εγχώρια αγορά ομολόγων της Κίνας, είπαν.

«Τα ομόλογα της Ρωσίας στην Κίνα και το CNY θα μπορούσαν να είναι σημαντικά ξένα περιουσιακά στοιχεία και νόμισμα στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση η Ρωσία», ανέφεραν οι αναλυτές. «Παρακολουθούμε εάν η Ρωσία θα ρευστοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία εάν χρειαστούν μετρητά CNY για την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων πληρωμής».

Η Ρωσία θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει τα περιουσιακά της στοιχεία γιουάν και το ίδιο το σύστημα διασυνοριακών πληρωμών της Κίνας για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο των δυτικών κυρώσεων, πρόσθεσαν.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Η Κίνα θα μπορούσε να παράσχει μια οικονομική σωτηρία στη Ρωσία, εάν το Πεκίνο αποφασίσει να ανατρέψει τις προσπάθειες της Δύσης να αποκόψει τον στρατηγικό της εταίρο από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει μια ανταλλαγή νομισμάτων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη ρωσική αντίστοιχη, επιτρέποντας στις δύο χώρες να παρέχουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις. Η Κίνα έχει επίσης υπογράψει ρωσικές τράπεζες στο εγχώριο σύστημα διακανονισμού πληρωμών της, το οποίο θεωρείται εναλλακτική λύση στο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων SWIFT, το οποίο θα απαγορευτεί σε ορισμένους Ρώσους δανειστές να χρησιμοποιούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail