Το αντιτορπιλικό USS ROSS έξω από τη Λεμεσό για την πρώτη CYP/USA -01/2022

Την Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο της παρουσίας του Αμερικανικού Αντιτορπιλικού (Α/Τ) USS ROSS (DDG-71), στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, η Διοίκηση Ναυτικού (ΔΝ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), πραγματοποίησε την πρώτη κοινή άσκηση ναυτικής συνεργασίας (PASSEX), με το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), με την επωνυμία «CYP/USA -01/2022», Νότια Λεμεσού.

Σκοπός της άσκησης, την οποία σχεδίασε η ΔΝ του ΓΕΕΦ, σε συνεργασία με το Αμερικανικό ΠΝ, ήταν η εκτέλεση ναυτικών γυμνασίων μεταξύ πολεμικών πλοίων της ΔΝ και του Αμερικανικού ΠΝ και η προαγωγή της μεταξύ τους διαλειτουργικότητας και σε αυτή συμμετείχαν το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και το Α/Τ USS ROSS (DDG-71).

Ειδικότερα, το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε Τακτικές Κινήσεις και Προχωρητικούς Ελιγμούς, διεξαγωγή Σχηματισμού, εκτέλεση γυμνασίου αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής και γυμνασίου επικοινωνιών. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με διέλευση απονομής χαιρετισμού μεταξύ των 2 Πλοίων.

Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά (ΕΦ) με τις Ένοπλες Δυνάμεις φίλων και συμμαχικών χωρών, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό του ναυτικού της ΕΦ, να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες του Αμερικανικού ΠΝ, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Με την ευκαιρία του ελλιμενισμού του Αμερικανικού Α/Τ USS ROSS (DDG-71) στο λιμάνι Λεμεσού, την Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, στην παρουσία της Πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο, κας. Judith G. Garberό, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη, όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και την αποστολή του πλοίου. Ακολούθως αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του πλοίου, είχε συνάντηση με τον Κυβερνήτη του Α/Τ USS ROSS (DDG-71), Αντιπλοίαρχο Scott Jones, όπου συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail