Ο Βρετανός υπουργός άμυνας εξυμνεί τη χρήση των Bayraktar στην Ουκρανία!

Freepen.gr - Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Ουκρανίας βοηθούν τη χώρα να εμποδίσει τις ρωσικές στρατιωτικές προόδους, σύμφωνα με τον Βρετανό Υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας.

Τα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «χτυπούσαν με πυρομαχικά» το ρωσικό «πυροβολικό και τις γραμμές ανεφοδιασμού τους», είπε ο Γουάλας απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων σχετικά με τον τρόπο βοήθειας της ουκρανικής αεροπορίας, ανέφερε την Τετάρτη το Middle East Eye.
 
Η συμβολή των drones ήταν «απίστευτα σημαντική», πρόσθεσε ο Γουάλας.

Η Ουκρανία αγόρασε μια αρχική παρτίδα έξι Bayraktar TB2 ως μέρος των αναπτυσσόμενων αμυντικών και οικονομικών δεσμών με την Τουρκία το 2019 και απέκτησε τουλάχιστον 20 ακόμη από τα drones πριν από την πρόσφατη σύγκρουση με τη Ρωσία, σύμφωνα με το Middle East Eye.

Οι πωλήσεις προκάλεσαν έντονη κριτική από τη Μόσχα, η οποία κατηγόρησε την Άγκυρα ότι πυροδότησε εντάσεις. Ωστόσο, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov δήλωσε την περασμένη Τετάρτη πως η χώρα του έλαβε μια νέα παρτίδα των drones.



Την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Yavuz Selim Kıran επέμεινε ότι η πρόσφατη απόφαση της Ουκρανίας να αγοράσει περισσότερα Bayraktar TB2 ήταν μια εμπορική συναλλαγή με τον ιδιωτικό κατασκευαστή και δεν συνιστούσε στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail