Τελικά το Antonov An-225 Mriya δε γλύτωσε από την καταστροφή

Τελικά το Antonov An-225 Mriya, το μεγαλύτερο μεταφορικό αεροσκάφος του κόσμου με το επιβλητικό του μέγεθος δε γλύτωσε επιβεβαιώνοντας τις αρχικές υποψίες ότι καταστράφηκε από τη φωτιά στο υπόστεγο που το φιλοξενούσε στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ του Κιέβου.

Στις αρχές του Μαρτίου κάποιες πρώτες δορυφορικές φωτογραφίες με την ουρά του άθικτη και κατεστραμμένο το μπροστινό μέρος του υπόστεγου, είχε δημιουργήσει ελπίδες πως το αεροσκάφος ίσως και να είχε γλυτώσει. 

Ωστόσο οι ελπίδες διαψεύστηκαν.

Το Antonov An-225 Mriya ήταν μεταφορικό αεροσκάφος κατασκευασμένο από την Antonov το 1988 στη Σοβιετική Ένωση. Ήταν το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο. Σχεδιάστηκε για τη μεταφορά του διαστημικού λεωφορείου Μπουράν και αποτελούσε μεγέθυνση του An-124 Ruslan. Μετά την διακοπή του προγράμματος Μπουράν, το Antonov An-225 διατέθηκε για εμπορικές μεταφορές βαρέων φορτίων λόγω του μεγάλου εσωτερικού χώρου της ατράκτου του.

 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail