Τελικά το τουρκικό τανκ Altay απέκτησε τον κινητήρα του από τη Νότια Κορέα

Freepen.gr - Το πρώτο εγχώριας κατασκευής κύριο άρμα μάχης της Τουρκίας, το Altay, έλαβε τον κινητήρα του από νοτιοκορεάτες κατασκευαστές, μια εξέλιξη που αφαιρεί ένα σημαντικό εμπόδιο στην πολυετή καθυστέρηση του έργου, ανέφεραν την Παρασκευή οι Eurasian Times.

Η Τουρκία δοκιμάζει επί του παρόντος τα συστήματα ισχύος του κινητήρα, ανέφερε ο İsmail Demir, επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) της Τουρκίας, και περιμένει τον Μάιο να «δεί το πρωτότυπο του τανκ με αυτόν τον κινητήρα».

Η Τουρκία ξεκίνησε αρχικά διαπραγματεύσεις για το κύριο άρμα μάχης Altay με τη Γερμανία, αλλά οι συνομιλίες άρχισαν να καθυστερούν από το 2017 λόγω των εντάσεων μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας, εκτός από το γερμανικό εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας.

Ο Τουρκο-Καταρικός κατασκευαστής του τανκ, BMC, ξεκίνησε το 2020 συνομιλίες με τη νοτιοκορεατική Hyundai Rotem για την επίλυση προβλημάτων σχετικά με την έλλειψη ξένης τεχνολογίας για τα άρματα μάχης, ανέφερε το Defense News . Η BMC το 2021, κατέληξε σε συμφωνία με δύο επιχειρήσεις της Νότιας Κορέας, την Doosan Infracore Co. και την S&T Dynamics Co., για τον κινητήρα και τη μετάδοση.

 
Το πρόγραμμα Altay αποτελείται από δύο φάσεις - Τ1 και Τ2, ανέφεραν οι Eurasian Times, με την πρώτη φάση να περιλαμβάνει τις αρχικές 250 μονάδες και η τελευταία να είναι μια βελτιωμένη έκδοση του τανκ.

Η Τουρκία επιδιώκει να κατασκευάσει έως και 1.000 άρματα μάχης Altay, τόσο για τις δικές της ένοπλες δυνάμεις όσο και για εξαγωγή, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site της Diken.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail