Η ακρίβεια και η πείνα οφείλονται σε τραγικά λάθη του κ. Μητσοτάκη

Ματαίως, προσπαθεί ο κ Μητσοτάκης να επιρρίψει την ακρίβεια και την επερχόμενη πείνα στον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο. Η ευθύνη είναι κυρίως δική του. Προσβλέποντας μόνο στην αυτοπροβολή του και παρουσιαζόμενος ως δήθεν «πρωτοπόρος» υπέρμαχος της «πράσινης» ενέργειας, πήρε καταστρεπτικές αποφάσεις για τη χώρα, κλείνοντας τις λιγνιτικές μονάδες και ακυρώνοντας το πρόγραμμα εξόρυξης υδρογονανθράκων από την Ελληνική ΑΟΖ. Με την επιπόλαιη απόφασή του να κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες το 2023, όταν η Γερμανία θα τις κλείσει το 2038 και η Πολωνία το 2050, δημιούργησε έλλειψη ενέργειας και ανεργία στις λιγνιτοφόρες περιοχές της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλόπολης.

Περισσότερο τραγική είναι η απόφασή του να μην εξορύξει τους Ελληνικούς Υδρογονάνθρακες λόγω της δήθεν πράσινης μετάβασης. Η κατάσταση χειροτέρεψε με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, όπου και πάλι η άφρων ενέργειά του να στείλει οπλισμό στην Ουκρανία οδήγησε στη δήλωση της Μόσχας ότι κατατάσσει τη χώρα μας στις εχθρικές προς τη Ρωσία χώρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην εισαγωγή φυσικού αερίου, στις τιμές όσο και στα Εθνικά Θέματα.

Αν είχαμε μέχρι τώρα εξορύξει το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο μόνον στην περιοχή νοτίως και νοτιοδυτικά της Κρήτης, θα είχαμε τουλάχιστον 3 κοιτάσματα σαν το κοίτασμα ΖΟΡ της Αιγύπτου. Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει φθηνή ενέργεια, άρα φθηνά προϊόντα, ανάπτυξη, και τεράστια έσοδα από εξαγωγή του φυσικού αερίου – Ευρωπαϊκού φυσικού αερίου – στην Ευρώπη. 

Επιστρέφοντας από τη συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα θα στραφεί προς την έρευνα υδρογονανθράκων  για να επιτύχει ενεργειακή αυτάρκεια. Εάν η δήλωση αυτή εκφράζει πραγματικά αλλαγή πολιτικής και επιστροφή στο αυτονόητο, για την οποία τον καλεί τόσο καιρό η Πατριωτική Ένωση, θα φανεί από τη συνέχεια που θα υπάρξει. Θα φανεί επίσης εάν η δήλωση και η υποτιθέμενη αλλαγή αυτή συνδέονται με οποιεσδήποτε απαράδεκτες παρασκηνιακές υποχωρήσεις προς την Άγκυρα, υπό την πίεση του ξένου παράγοντα για να τα βρει η Ελλάδα με την Τουρκία, χάριν της ενότητας του ΝΑΤΟ και υποκρύπτει συνεκμετάλλευση ενεργειακών πόρων στην Ελληνική ΑΟΖ και άλλες παραχωρήσεις.

Η Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση καλεί, για μια νέα φορά, τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει πολιτική και να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό, να διατηρήσει τις λιγνιτικές μονάδες όπως η Πολωνία – εκτός εάν τεχνικοί λόγοι οδηγούν σε κλείσιμο ορισμένων μονάδων σε προγενέστερη ημερομηνία – και να αρχίσει άμεσα χωρίς ουδεμία στημένη καθυστέρηση, δήθεν λόγω του Συμβουλίου Επικρατείας, την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην Ελληνική ΑΟΖ, από την Κέρκυρα μέχρι την Κύπρο.

Τα ψίχουλα τα οποία δήθεν δίδει στους Έλληνες από τον κρατικό προϋπολογισμό, αποτελούν απλή κοροϊδία και ο Ελληνικός λαός είναι πλέον ώριμος ώστε να αντιλαμβάνεται και να μην ανέχεται τέτοιες κοροϊδίες. Η ευθύνη του στα ενεργειακά θέματα όπως και στα εθνικά ζητήματα είναι ανυπολόγιστη.

 

Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Πρόεδρος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail