Μια κατεστραμμένη χώρα: Ξεπέρασε τα 119 δις δολάρια η ζημιά στις υποδομές της Ουκρανίας

Freepen.gr - "Χθες ή προχθές, το Γραφείο του Προέδρου κατονόμασε τον αριθμό άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μιλούσαν για εγκαταστάσεις υποδομής. Μέχρι σήμερα, αυτό το ποσό έχει καθοριστεί – είναι 119 δισεκατομμύρια δολάρια", δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας Ντένις Κούντιν στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rada, σχετικά με την καταστροφή των υποδομών της χώρας λόγω της ρωσικής επίθεσης.

Ο Κούντιν σημείωσε ότι ο αριθμός θα αυξανόταν μόνο με κάθε μέρα του πολέμου που περνούσε, μεταδίδει το πρακτορείο ukrinform.net.

Το Υπουργείο Οικονομίας υπολογίζει τις απώλειες που προκάλεσαν στην Ουκρανία τα ρωσικά στρατεύματα με δύο προσεγγίσεις: άμεσες απώλειες εφάπαξ (πόσο θα κοστίσουν οι κατεστραμμένες εγκαταστάσεις) και το ποσό των απωλειών του ΑΕΠ λόγω των ενεργειών του ρωσικού στρατού.

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε πως η κυβέρνηση της Ουκρανίας προετοιμάζει επί του παρόντος αγωγές που θα υποβληθούν σε διεθνή δικαστήρια για να υποχρεώσει τη Ρωσία να αποζημιώσει αυτές τις απώλειες. Είναι πλέον πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τις ζημιές που προκάλεσε ο ρωσικός στρατός, τόνισε ο Κούντιν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκορ δήλωσε ότι μόνο η υποδομή μεταφορών της Ουκρανίας έχει υποστεί ζημιές άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αρχή του πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail