Η Ρωσία απειλεί με κατασχέσεις στοιχείων τις ξένες εταιρείες που διέκοψαν τις δραστηριότητές τους

Freepen.gr - Η «Πρωτοβουλία Δημόσιου Καταναλωτή» έστειλε μια λίστα με ξένες εταιρείες που θα μπορούσαν να εθνικοποιηθούν στο μέλλον στη ρωσική κυβέρνηση και στη Γενική Εισαγγελία της χώρας.

Μια σειρά από ξένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των McDonald's, Audo, VW και KFC, θα μπορούσαν να δουν να κατάσχονται τα περιουσιακά τους στοιχεία εάν οι Ρώσοι αρχίσουν να λαμβάνουν μέτρα εναντίον τους για παραβίαση των όρων της συμφωνίας με τους τοπικούς εταίρους τους.

Η λίστα αναφέρεται πως περιλαμβάνει περίπου 60 εταιρείες που έχουν ανακοινώσει τον τερματισμό της εργασίας στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας χωρίς να παρέχουν εγγυήσεις στους καταναλωτές. Μεταξύ αυτών: Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, McDonald's, Porsche, Toyota, H&M.

«Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου και η Rospotrebnadzor θα συμμετάσχουν επίσης στις εργασίες σε αυτόν τον κατάλογο, καθεμία στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της. Η λίστα είναι ανοιχτή. Μόλις υπάρχουν εταιρείες που ανακοινώνουν την απόσυρσή τους χωρίς να παρέχουν εγγυήσεις στους Ρώσους καταναλωτές, καταχωρούνται σε αυτήν. Ως εκ τούτου, θα εφαρμοστούν διοικητικές, ποινικές και δικαστικές διαδικασίες σε αυτούς», ανέφερε ο Oleg Pavlov, επικεφαλής της Δημόσιας Πρωτοβουλίας Καταναλωτών, σύμφωνα με την Izvestia.
 


Η ενέργεια αυτή ακολούθησε τις κυρώσεις που ανακοίνωσαν ορισμένα κράτη κατά της Ρωσίας και ορισμένες μεγάλες εταιρείες poy ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από τη ρωσική αγορά. Σε αυτές τις εταιρείες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Coca-Cola και η Starbucks. Στις 10 Μαρτίου, τα διεθνή συστήματα πληρωμών Visa και Mastercard ανέστειλαν επίσης τις εργασίες τους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα, οι κάρτες αυτών των συστημάτων, που εκδόθηκαν από ρωσικές τράπεζες, θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο έδαφος της χώρας όπως πριν, ωστόσο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εξωτερικό, να πραγματοποιήσουν διασυνοριακές συναλλαγές με τη βοήθειά τους και να χρησιμοποιηθούν στις υπηρεσίες Apple Pay και Google Pay.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail