Γιατί η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ φοβάται το Ρωσικό Μαχητικό Su-35

twitter.com/mod_russia
Το ρωσικό Su-35 δεν είναι σαφώς αεροσκάφος stealth όπως το F-35 ή ακόμα και το F-22. Παρόλα αυτά, έχει τη δύναμη να κερδίσει οποιαδήποτε αναμέτρηση στον ουρανό: η Ρωσία δείχνει την ισχύ της και επεκτείνει την επιρροή της στη Μέση Ανατολή πουλώντας μαχητικά αεροσκάφη  Su-35 στην Αίγυπτο και την Τουρκία, ενώ η Αλγερία μπορεί επίσης να αγοράσει το Su-35. Αυτό συμβαίνει καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν και στρέφουν το βλέμμα τους μακριά από τη Μέση Ανατολή και αντ' αυτού εστιάζουν στην Ανατολική Ασία ως πιθανή ζώνη σύγκρουσης. Έτσι, η Ρωσία ταιριάζει με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη χρήση της «διπλωματίας των μαχητικών αεροσκαφών» για να κάνει περισσότερους φίλους και πιθανά κράτη-πελάτες στη Μέση Ανατολή.

Brent M. Eastwood - 19fortyfive.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Διπλωματία με Su-35;

Αναλυτές του στρατιωτικού ισοζυγίου της Μέσης Ανατολής είπαν ότι οι πωλήσεις ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών οδηγούν στην αυξημένη επιρροή και δύναμη του Κρεμλίνου στην περιοχή. Νωρίτερα φέτος η Ρωσία παρέδωσε πέντε αεροπλάνα SU-35 στην Αίγυπτο και οι Αιγύπτιοι αναμένουν να λάβουν άλλα 19. Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει το Su-35 εάν οι συνομιλίες είναι επιτυχείς. Το ίδιο και η Αλγερία. Οι Αλγερινοί θα λάβουν ήδη 14 βομβαρδιστικά αεροσκάφη Sukhoi-34. Φέρεται να ενδιαφέρονται για το προηγμένο μαχητικό Su-57 και, εάν απορριφθούν από τους Ρώσους για αυτό το αεροπλάνο, θα μπορούσαν να παραγγείλουν το Su-35.

Ένα επικίνδυνο αεροπλάνο

Το Sukhoi Su-35 Super Flanker είναι ρωσικό άλογο από το 2014. Έχει ποικίλες χρήσεις και δυνατότητες. Μπορεί να καταστρέψει στόχους στον αέρα, στη θάλασσα και στο έδαφος. Έχει εμβέλεια 190 μιλίων  και οροφή 59.000 πόδια. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανησυχεί για τους  αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ Oniks που μπορεί να εκτοξεύσει το Su-35. Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει έως και οκτώ τόνους πολυάριθμων τύπων πυραύλων και βόμβες καθοδηγούμενες με λέιζερ και δορυφόρους.

Αν και εξακολουθεί να θεωρείται μαχητικό τέταρτης γενιάς χωρίς δυνατότητες stealth, το Su-35 έχει άφθονη επιδεξιότητα και ευελιξία με καλύτερα αεροηλεκτρονικά από το Su-27. Το ραντάρ έχει βελτιωθεί και οι κινητήρες ανάφλεξης πλάσματος έχουν μεγαλύτερη ώθηση σε σύγκριση με το Su-27. Η μέγιστη ταχύτητα του Su-35 είναι 1.550 μίλια την ώρα.

Η πώληση Su-35 στη Μέση Ανατολή είναι ένα άλλο παράδειγμα αυτού που αποκαλώ διπλωματία μαχητικών αεροσκαφών στην οποία συμμετέχουν τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Αμερικανοί. Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται να πουλήσουν τα F-35 τους σε μια χώρα, η αεροπορία αυτής της χώρας θα κοιτάξει φυσικά σε μια άλλη πηγή προμήθειας – σε αυτή την περίπτωση τη Ρωσία. Εναλλακτικά, το Ισραήλ έχει λάβει υπόψη του και τώρα έχει 27 F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέλουν τα F-35, αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει κουράσει με την ολοκλήρωση της πώλησης ανακοινώνοντας την αγορά στην αρχή και μετά παγώνοντάς την προσωρινά.

Φυσικά, το stealth F-35 είναι ανώτερο από το Su-35 τέταρτης γενιάς, αλλά για χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και ενδεχομένως η Αλγερία, το ρωσικό μαχητικό είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη. Με τις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός  Αφγανιστάν, η ισορροπία ασφαλείας αλλάζει στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η Ρωσία δημιουργεί πελάτες όπλων στην περιοχή, και αυτό είναι παρόμοιο με τις μεταφορές όπλων της που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ωστόσο, η Ρωσία δεν στέλνει χιλιάδες στρατεύματα στη Μέση Ανατολή και μετέφερε επίσης όλο το προσωπικό της από το Αφγανιστάν, επομένως η ρωσική επιρροή στην περιοχή δεν πρέπει να υπερεκτιμηθεί.

Όμως, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ασχολείται με τη διπλωματία των μαχητικών αεροσκαφών. Το Κρεμλίνο κάνει φίλους εξάγοντας τα οπλικά του συστήματα και δημιουργώντας περισσότερους πονοκεφάλους στους συμμάχους των ΗΠΑ όπως το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία. Το Su-35 είναι άλλο ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τη διπλωματία των μαχητικών αεροσκαφών. Ποιο αεροπλάνο θα μπορούσε να είναι το επόμενο στο μπλοκ πωλήσεων; Το Κρεμλίνο φέρεται να θέλει να πουλήσει το πέμπτης γενιάς, stealthy Su-57. Οι Ρώσοι θα αναπτύξουν 22 Su-57 μέχρι το 2024. Με κόστος 40 εκατομμυρίων δολαρίων το ένα, η Ρωσία θα ήθελε να πληρώσει για το αεροπλάνο εξάγοντας το. Δεδομένου ότι η Ρωσία πουλά ήδη το Su-35 σε πελάτες στη Μέση Ανατολή, είναι λογικό ότι το Su-57 θα είναι το επόμενο. Αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάσουν περισσότερες πωλήσεις F-35 για να συμβαδίσουν με τους Ρώσους και να συνεχίσουν τη δική τους διπλωματία μαχητικών αεροσκαφών στη Μέση Ανατολή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail