Ολική καταστροφή της οικονομίας της Ουκρανίας, αν η Ρωσία "κλείσει" τον Εύξεινο Πόντο

Freepen.gr - Εάν η Μόσχα προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία, ρωσικά πλοία και πεζοναύτες θα μπορούσαν να εξαπολύσουν αμφίβιες επιθέσεις για να αποκόψουν τη χώρα από τη Μαύρη Θάλασσα. Ο αναλυτής ασφαλείας Mykhaylo Samus δηλώνει στο RFERL ότι η παρεμπόδιση του θαλάσσιου εμπορίου θα ήταν «ολική καταστροφή» για την οικονομία της Ουκρανίας, αφήνοντάς την ουσιαστικά κλειστή στη θάλασσα.

Ένα μεγάλο μέρος των εισαγωγών - εξαγωγών της Ουκρανίας γίνεται δια θαλάσσης ενώ τα αγροτικά προϊόντα κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στις εξαγωγές.

Οι Ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις είχαν εξασκηθεί εντός του 2021 σε σενάριο απόβασης στις ακτές της Κριμαίας.

Η Ουκρανία δε διαθέτει ικανό πολεμικό ναυτικό να αντιπαρατεθεί στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, ωστόσο πριν από οποιαδήποτε απόβαση, η Ρωσία θα πρέπει πρώτα να εξουδετερώσει τα παράκτια συστήματα των πυραύλων Poseidon, τα τουρκικά drones και τα σοβιετικής εποχής ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail