Η ρωσική Sberbank ξεκινά τις μεταφορές χρημάτων μέσω κινητού τηλεφώνου στην Κίνα

Ο μεγαλύτερος δανειστής της Ρωσίας, η Sberbank ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μεταφορές χρημάτων σε πορτοφόλια Alipay στην Κίνα χρησιμοποιώντας αριθμούς τηλεφώνου.

Η κρατικά ελεγχόμενη Sberbank, η οποία έχει πελάτες σε 18 χώρες, ξεκίνησε την υπηρεσία μαζί με τη Western Union. Για χρέωση μεταφοράς 1%, οι πελάτες μπορούν να πιστώσουν έναν λογαριασμό Alipay σε κινεζικό γιουάν με μόνο το πλήρες όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

"Έχουμε προσθέσει μία ακόμη χώρα στη γεωγραφία των διασυνοριακών μεταφορών της Sber σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι τα εμβάσματα προς την Κίνα θα αναζητηθούν μεταξύ των πελατών μας", δήλωσε ο Leonid Shnyr, διευθυντής πληρωμών και μεταφορών της Sberbank.

Οι διατραπεζικές μεταφορές με χρήση αριθμού κινητού είναι συνηθισμένες στη Ρωσία. Η Sberbank προσφέρει πλέον διασυνοριακές μεταφορές σε περισσότερες από 30 χώρες. Άλλες ρωσικές τράπεζες, όπως η διαδικτυακή Tinkoff, προσφέρουν επίσης παρόμοιες υπηρεσίες.

Η Alipay είναι μέρος του Ομίλου Alibaba.

* πληροφορίες infobrics.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail