Μεγάλη ρωσική αποβατική αρμάδα πέρασε τα Δαρδανέλια

Freepen.gr -
Μια αρμάδα μεγάλων αποβατικών πλοίων (LLS) του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού άρχισε να περνά τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Τα πληρώματα πραγματοποιούν προγραμματισμένη μετάβαση από τη Μεσόγειο στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα λάβουν μέρος σε ναυτικές ασκήσεις.

Νωρίτερα, το Korolev, το Minsk και το Kaliningrad LLS βρίσκονταν στα στενά των Δαρδανελίων. Τα αποβατικά πλοία Pyotr Morgunov, Georgy Pobedonosets και Olenegorsky Gornyak θα περάσουν από τα στενά της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας.

Σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το 2022, μια σειρά ναυτικών ασκήσεων διεξάγονται τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο σε όλους τους τομείς ευθύνης των στόλων υπό τη συνολική ηγεσία του Αρχηγού του Ναυτικού, Ναυάρχου Νικολάι Ευμένοφ.

Ο κύριος στόχος των ασκήσεων είναι η επεξεργασία των ενεργειών του Ναυτικού και των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων για την προστασία των ρωσικών εθνικών συμφερόντων στον παγκόσμιο ωκεανό, καθώς και για την αντιμετώπιση στρατιωτικών απειλών για τη Ρωσική Ομοσπονδία από θαλάσσιες και ωκεανές κατευθύνσεις.

Οι ασκήσεις θα καλύψουν τα ύδατα των θαλασσών που γειτνιάζουν με το ρωσικό έδαφος, καθώς και σημαντικές επιχειρησιακές περιοχές του Παγκόσμιου Ωκεανού. Ξεχωριστές ασκήσεις διεξάγονται στα ύδατα της Μεσογείου, της Βόρειας Θάλασσας, του Okhotsk, στο βορειοανατολικό τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού και στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Συνολικά, περισσότερα από 140 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης, περισσότερα από 60 αεροσκάφη, 1.000 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού και περίπου 10.000 στρατιωτικό προσωπικό συμμετέχουν στις ασκήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail