Ψυχολογική επιχείρηση ή προμήνυμα πολέμου; Οι Ουκρανοί ενεργοποίησαν συστήματα S-300 στο Ντονμπάς

Freepen.gr - Στο πλαίσιο της απειλής πλήρους κλίμακας στρατιωτικών συγκρούσεων στο Ντονμπάς, έγινε γνωστό ότι συγκροτήματα S-300 αναπτύσσονται ενεργά στην περιοχή. Τα τελευταία όχι μόνο μεταφέρθηκαν στο Ντονμπάς, αλλά μερικά από αυτά έχουν ήδη ενεργοποιηθεί, γεγονός που υποδηλώνει το γεγονός πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για επίθεση στις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της DPR, Έντουαρντ Μπασουρίν, είπε ότι οι ουκρανικές μονάδες άρχισαν να μετακινούν τα συστήματα αεράμυνας S-300 Favorit στο Ντονμπάς. Τα τελευταία αναπτύσσονται μόλις 30 χιλιόμετρα από τη γραμμή επαφής, κάτι που εγγυάται ότι θα επιτρέψει στους Ουκρανούς να χτυπήσουν εναέριους στόχους πάνω από τα εδάφη του DPR και του LPR. Ωστόσο, στα τέλη Ιανουαρίου, έγινε γνωστό ότι αυτά τα συστήματα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς είχαν ήδη ενεργοποιηθεί στην περιοχή του Δνείπερου - η λειτουργία του σύνθετου σταθμού ραντάρ S-300 παρατηρήθηκε από ένα ιδιωτικό διαστημόπλοιο, το οποίο αρχικά θεωρήθηκε ως ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.



Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διαθέτουν σχετικά μικρό αριθμό αντιαεροπορικών κατευθυνόμενων πυραύλων για συστήματα S-300, και ως εκ τούτου η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων αεράμυνας στο Ντονμπάς έχει περισσότερο ψυχολογικό αντίκτυπο στην αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες.

* Πληροφορίες avia.pro

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail