Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ θέλει να αναγνωριστεί η Ουκρανία ως τρομοκρατικό κράτος

Freepen.gr - Η αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ θεωρεί την Ουκρανία τρομοκρατικό κράτος και ζητά από άλλες χώρες να την αναγνωρίσουν ως τέτοιο σε παγκόσμιο επίπεδο, πιστεύει ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, η δημοκρατία βασίζεται στις δικές της δυνάμεις για την αποκατάσταση της ειρήνης στο Ντονμπάς και δε σχεδιάζει να ξεκινήσει εχθροπραξίες. Λόγω των διπλών σταθμών που δηλώνουν οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί, το αίτημα να αναγνωριστεί η Ουκρανία ως τρομοκρατικό κράτος απευθύνεται κυρίως στη Ρωσία, αναφέρει το pravda.ru.

"Όσο για το ότι η Ουκρανία είναι τρομοκρατικό κράτος, έτσι λειτουργεί για εμάς", είπε ο Πουσίλιν. Ο Πουσίλιν είπε πως δεν θα πήγαινε τόσο μακριά. Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση εάν η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ σκοπεύει να ανακοινώσει επιστράτευση στο πλαίσιο της αυξανόμενης έντασης στην περιοχή, ο Πουσίλιν είπε πως δε θα το πάει τόσο μακριά.

"Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι' αυτό. Δε θα πήγαινα τόσο μακριά, δεν πρέπει να το κάνουμε", είπε ο αρχηγός της δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο Ντένις Πουσίλιν είπε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονμπάς εάν η Ουκρανία εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επίθεση και αρχίσει να σκοτώνει αμάχους.

"Αυτή η απόφαση, εάν πρόκειται να ληφθεί, θα πρέπει να ληφθεί από την ίδια τη Ρωσία. Δε θα το απέκλεια", είπε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail