Ό,τι κάνει το ΝΑΤΟ σε μια εβδομάδα, η Ρωσία και οι σύμμαχοί της το κάνουν σε τρεις ημέρες

Freepen.gr - Το στρατιωτικό δυναμικό των κρατών μελών του CSTO (Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, μια στρατιωτική συμμαχία της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Αρμενίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας και του Τατζικιστάν) ωχριά σε σύγκριση με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, η μαχητική ετοιμότητα των χωρών-μελών της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας αποδείχθηκε πολύ υψηλότερη.

Οι δυνάμεις των χωρών του CSTO είχαν αναδιαταχθεί στο Καζακστάν σε τρεις ημέρες, ενώ το ΝΑΤΟ χρειάστηκε μια εβδομάδα για να αναπτύξει 1.700 στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη.

Αυτό το φαινομενικά μη αξιοσημείωτο γεγονός δείχνει ότι το ΝΑΤΟ έχει μεγάλη διαφορά να καλύψει όταν πρόκειται για θέματα πολεμικής ετοιμότητας. Αντίθετα, οι χώρες του CSTO είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε εξωτερική απειλή πολύ πιο γρήγορα.

Όντας μια τόσο περίπλοκη δομή, μπορεί να χρειαστεί το ΝΑΤΟ μια εβδομάδα για να συμφωνήσει σε οποιεσδήποτε ενέργειες, ενώ η ανάπτυξη δυνάμεων μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, πιστεύουν οι ειδικοί, αναφέρει ο ιστότοπος avia.pro.

Η ανάπτυξη ασήμαντων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη υποδηλώνει πως το στρατιωτικό μπλοκ δεν έχει διαθέσιμες δυνάμεις, ενώ τα στρατεύματα που αναπτύσσει η συμμαχία στην περιοχή δεν αποτελούν σημαντική στρατιωτική δύναμη.

Ως αποτέλεσμα βίαιων διαδηλώσεων που πυροδότησαν στο Καζακστάν στις 2 Ιανουαρίου 2022, η κυβέρνηση του Καζακστάν απολύθηκε, ο Πρόεδρος του Καζακστάν, Kassym-Jomart Tokayev, ηγήθηκε του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας και εισήγαγε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη δημοκρατία έως τις 19 Ιανουαρίου. Απευθύνθηκε επίσης στον CSTO με αίτημα να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στη δημοκρατία. Σύμφωνα με τον Tokayev, 2.030 ειρηνευτικές δυνάμεις του CSTO και 250 τεμάχια εξοπλισμού έφτασαν στη χώρα.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail