Haaretz: Το Ισραήλ βάζει τέλος στο Green Pass για τους περισσότερους χώρους ψυχαγωγίας

Shoppers in Tel Aviv's Carmel market on Sunday.Credit: Ηadas Ρarush
Freepen.gr - Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε για τον κορονοϊό να καταργήσει το λεγόμενο πρόγραμμα πράσινων διαβατηρίων για τους περισσότερους χώρους διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, εστιατορίων, γυμναστηρίων και κινηματογραφικών αιθουσών, καταργώντας ουσιαστικά τα εμπόδια εισόδου για τους μη εμβολιασμένους.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή haaretz.com, η νέα πολιτική θα τεθεί σε ισχύ την Κυριακή και θα αφήσει σε ισχύ την απόδειξη του εμβολιασμού για εκδηλώσεις «με σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης», όπως γάμους και πάρτι.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να καταργήσει την απαίτηση υποβολής δοκιμής PCR κατά την έξοδο από τη χώρα. Οι επιβάτες που φτάνουν, ωστόσο, θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ. 

Μετά από συστάσεις του υπουργείου Υγείας, το υπουργικό συμβούλιο ακύρωσε περαιτέρω την ημερομηνία λήξης στα πράσινα διαβατήρια για όποιον έχει λάβει τρίτη ή τέταρτη δόση του εμβολίου, πράγμα που σημαίνει ότι αυτά τα δελτία θα ισχύουν επ' αόριστον. 

Αλλά για άτομα που έχουν λάβει μόνο δύο δόσεις ή που ανάρρωσαν από τον ιό αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί, το πάσο θα ισχύει μόνο για τέσσερις μήνες από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης ή της ανάρρωσης.  

Όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι και απασχολούνται στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της πρόνοιας θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να υποβάλλονται σε εξετάσεις ανά δύο εβδομάδες. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail