Εντυπωσιακή η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην CLEMENCEAU 22

Από την Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2022 έως και την Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2022 και στην θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ συμμετείχε στην Δύναμη «French Carrier Strike Group» (FR CSG) του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE, στο πλαίσιο της επιχείρησης «CLEMENCEAU 22».

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης και μετά την ένταξη της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ στην Δύναμη FR CSG, πραγματοποιήθηκε συνένωση αυτής στην θαλάσσια περιοχή της Αδριατικής με την Δύναμη του Αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ USS HARRY S. TRUMAN, το οποίο προηγουμένως συμμετείχε στην δραστηριότητα με την επωνυμία «NEPTUNE STRIKE – 22», καθώς και με την Δύναμη του Ιταλικού Αεροπλανοφόρου CAVOUR, με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητάς τους σε επιχειρήσεις υψηλής έντασης.

Επιπλέον, την Δευτέρα 07 και την Τρίτη 08 Φεβρουαρίου 2022 και κατά την εξέλιξη της επιχείρησης «CLEMENCEAU 22», εκτελέστηκαν:

• Συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) νοτίως της Κρήτης με την συμμετοχή του Υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ σε αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου.
• Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ από Μαχητικά Αεροσκάφη (Α/Φ) RAFALE του CHARLES DE GAULLE με κατάδειξη από 2 Ελληνικά Μαχητικά Α/Φ F-4.

Η συμμετοχή στην επιχείρηση «CLEMENCEAU 22» εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης «Συμφωνίας για την Εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για την Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια» μεταξύ της Χώρας μας και της Γαλλίας, με την υλοποίησή της σε στρατιωτικό επίπεδο να λαμβάνει χώρα σύμφωνα με τις «Κατευθυντήριες Οδηγίες για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν πρόσφατα.











Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail