Κυνική ομολογία της Κομισιόν - Η νομική ασυλία των πολυεθνικών του φαρμάκου αποτελεί κίνητρο για την ταχύτερη δημιουργία του κορονοεμβολίου!

spencerbdavis1 / Pixabay
Νότης Μαριάς: Κυνική ομολογία της Κομισιόν-H νομική ασυλία των πολυεθνικών του φαρμάκου αποτελεί κίνητρο για την ταχύτερη δημιουργία του κορονοεμβολίου!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) με επίσημο έγγραφό της ομολογεί αυτό που όλοι μας υποψιαζόμασταν. Ότι δηλαδή οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ χορήγησαν νομική ασυλία στις πολυεθνικές του φαρμάκου προκειμένου να προχωρήσουν στην παρασκευή του κορονοεμβολίου το ταχύτερο δυνατόν.!!! Γιατί χωρίς δήθεν «το κίνητρο αυτό» η παρασκευή του κορονοεμβολίου θα γινόταν σε δέκα χρόνια!!!

Αυτό προκύπτει από την έγγραφη Απάντηση που έδωσε η Κομισιόν στην υπ΄ αριθμ. 0127/2021 Αναφορά που κατέθεσε στις 3 Φεβρουαρίου 2021 ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτής και Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νότης Μαριάς.

Μάλιστα ενώ το έγγραφο της Κομισιόν φέρει ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου 2021 τελικά κοινοποιήθηκε στον Νότη Μαριά το 2022!!! καθώς παρέμενε επί μήνες ως επτασφράγιστο μυστικό.

Επισημαίνεται ότι με την από 3 Φεβρουαρίου 2021 Αναφορά του ο Νότης Μαριάς είχε καταγγείλει ότι Βρυξέλλες και Αθήνα είχαν συνομολογήσει λεόντειες και σκανδαλώδεις ρήτρες αποκλεισμού ευθύνης και αποζημίωσης υπέρ της AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του COVID-19. Επισήμαινε δε ότι οι ρήτρες αυτές που συμφωνήθηκαν με τις πολυεθνικές των εμβολίων ήταν παράνομες. Μάλιστα μέγα σκάνδαλο αποτελούσε η παραίτηση ΕΕ, Ελλάδας και των άλλων κρατών μελών της ΕΕ ακόμη και από τις εγγυήσεις της νομολογίας του Δικαστηρίου της ΕΕ για τα εμβόλια.

Η Αναφορά του Νότη Μαριά σε μεγάλο βαθμό επικεντρωνόταν σε καταγγελίες για τις σκανδαλώδεις ρήτρες απαλλαγής ευθύνης που συνομολόγησε η Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση και οι άλλες κυβερνήσεις υπέρ της AstraZeneca. Ιδίως δε καθώς σύμφωνα με τις ρήτρες αυτές αν κάτι συμβεί σε κάποιον εμβολιασθέντα με το εν λόγω εμβόλιο τότε ευθύνη αποζημίωσης υπάρχει μόνο εκ μέρους των κρατών μελών της ΕΕ και όχι εκ μέρους της πολυεθνικής.

Μάλιστα στις 30/6/2021 η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών ενημέρωσε τον Νότη Μαριά ότι η Αναφορά του κρίθηκε παραδεκτή και διαβιβάστηκε για προκαταρκτική έρευνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος,
Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για γνώμη.

Ζήτημα λοιπόν τεράστιων πολιτικών διαστάσεων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας προκύπτει από τους χειρισμούς της Κομισιόν και των κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ καθώς από την παραπάνω από 27/9/2021 Απάντηση της Κομισιόν  αποδεικνύεται η βασιμότητα των ισχυρισμών του Νότη Μαριά αφού η ίδια η Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι χορήγησε νομική ασυλία στην AstraZeneca σε περίπτωση που κάποιος υποστεί βλάβη στην υγεία του έχοντας εμβολιασθεί με εμβόλιο της AstraZeneca.

Έτσι η Κομισιόν στην Απάντησή της αφού επισημαίνει ότι δήθεν «έχει διασφαλίσει ότι όλες οι συμφωνίες προαγοράς συνάδουν πλήρως με το δίκαιο της ΕΕ και ότι σέβονται πλήρως και προστατεύουν τα δικαιώματα των πολιτών, σύμφωνα με την οδηγία για την ευθύνη λόγω ελαττωματικών προϊόντων», στη συνέχεια  ομολογεί επί λέξει τα εξής: «Σύμφωνα με τους κανόνες περί ευθύνης της ΕΕ, η ευθύνη βαραίνει τον παρασκευαστή. Ωστόσο, οι συμφωνίες προαγοράς προβλέπουν ότι τα κράτη μέλη αποζημιώνουν τον παρασκευαστή για ενδεχόμενες ευθύνες που προκύπτουν, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που καθορίζονται στη συμφωνία προαγοράς».

Επομένως η ίδια η Κομισιόν παραδέχεται ότι τελικά τα κράτη μέλη της ΕΕ άρα και η Ελλάδα θα αποζημιώσει την AstraZeneca για ενδεχόμενες ευθύνες της ως παρασκευάστρια εταιρεία σε περίπτωση που κάποιος εμβολιασθείς υποστεί βλάβη στην υγεία του. Δηλαδή η Κομισιόν επιβεβαιώνει πλήρως το περιεχόμενο της Αναφοράς του Νότη Μαριά και όλα αυτά ήδη από τις 27 Σεπτεμβρίου 2021 όταν και η Κομισιόν έστειλε την Απάντησή της στην Επιτροπή Αναφορών.

Επιπλέον η Κομισιόν αναφερόμενη σε «συμφωνίες προαγοράς» παραδέχεται ότι η παραπάνω νομική ασυλία που χορηγήθηκε στην AstarZeneca προφανώς ισχύει και για τις άλλες παρασκευάστριες εταιρείες εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Τέλος η Κομισιόν επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το γεγονός ότι οι «συμφωνίες προαγοράς  προβλέπουν ότι τα κράτη μέλη αποζημιώνουν τον παρασκευαστή για ενδεχόμενες ευθύνες που προκύπτουν, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που καθορίζονται στη συμφωνία προαγοράς», επισημαίνει:

«Οι συμφωνίες προαγοράς επιτυγχάνουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ της ανάγκης πλήρους συμμόρφωσης με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ και της ανάγκης παροχής κινήτρων στις φαρμακευτικές εταιρείες, για την ανάληψη του αντίστοιχου κινδύνου, ούτως ώστε το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 να διατεθεί εγκαίρως στα κράτη μέλη, δεδομένου ότι οι παρασκευαστές αναμένεται να αναπτύξουν ασφαλή εμβόλια σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από το σύνηθες χρονικό διάστημα των 10 ετών».

Δηλαδή σε απλά ελληνικά η Κομισιόν λέει ότι υπό κανονικές συνθήκες τα εμβόλια αναπτύσσονται μέσα σε μια δεκαετία. Όμως λόγω της πανδημίας και προκειμένου τα εμβόλια να αναπτυχθούν σε πολύ πιο σύντομο διάστημα προκύπτει δήθεν η ανάγκη παροχής κινήτρων στις φαρμακευτικές εταιρείες σε σχέση με την ανάληψη κινδύνου. Όπερ  σημαίνει ότι τελικά το κόστος αποζημίωσης για πιθανές βλάβες υγείας των εμβολιαζομένων το αναλαμβάνουν  σε τελική ανάλυση τα ίδια τα κράτη μέλη τα οποία και θα αποζημιώνουν τις παρασκευάστριες φαρμακευτικές εταιρείες.

«Και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο» όπως λέει και ο λαός μας, καθώς και τα κέρδη από τις πωλήσεις των εμβολίων θα πηγαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών και αν υπάρξει βλάβη στην υγεία όσων εμβολιασθούν τελικά το μάρμαρο της αποζημίωσης θα βαραίνει τα κράτη μέλη!!!

Όμως έτσι ανακύπτει σε όλο του το μεγαλείο το ζήτημα του περίφημου ηθικού κινδύνου. Διερωτάται λοιπόν κανείς ποια τελικά θα είναι η συμπεριφορά των φαρμακευτικών εταιρειών που παρασκευάζουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και μάλιστα «σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από το σύνηθες χρονικό διάστημα των 10 ετών» όταν γνωρίζουν ότι η ενδεχόμενη αποζημίωση για βλάβες στην υγεία όσων εμβολιασθούν με τα εμβόλια τους τελικά θα καλυφθεί από τα κράτη μέλη;

Και όλα αυτά βεβαίως όταν επίσης έχουν το κίνητρο να παράξουν το εμβόλιο προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους όπως άλλωστε έχει ήδη συμβεί;

Να γιατί λοιπόν κάποιοι ακόμη και σήμερα επιχειρούν να θάψουν την Αναφορά του Νότη Μαριά.

Γιατί αν αυτή συζητηθεί δημόσια ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τότε, στην εν λόγω συνεδρίαση η οποία μεταδίδεται live streaming  και σε διερμηνεία των 24 επισήμων γλωσσών της ΕΕ, θα τεθούν δημόσια όλα τα παραπάνω ζητήματα και οι υπεύθυνοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail