Η Ρωσία στέλνει δεκάδες επιθετικά ελικόπτερα στην Κριμαία και τη Θάλασσα του Αζόφ

Freepen.gr - Στο πλαίσιο των αυξανόμενων εντάσεων, η Ρωσία άρχισε να αναδιατάσσει επιθετικά ελικόπτερα στην Κριμαία, καθώς και στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας. Πρόκειται για δεκάδες στρατιωτικά ελικόπτερα που θα χρησιμοποιηθούν για να περιορίσουν τα στρατεύματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε περίπτωση που επιτεθούν είτε στο Donbass είτε στη Ρωσία.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της pravda.ru, τα βίντεο, που εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα, δείχνουν ένα σημαντικό αριθμό ρωσικών πολεμικών ελικοπτέρων να κατευθύνονται προς την ακτή της Αζοφικής Θάλασσας. Το σημείο προορισμού των ελικοπτέρων δεν έγινε γνωστό.

Σε άλλο βίντεο, μπορεί κανείς να δει μια ομάδα ρωσικών στρατιωτικών ελικοπτέρων να πετούν από την περιοχή Κρασνοντάρ στη Νότια Ρωσία προς την Κριμαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ελικόπτερα θα αναπτυχθούν στα βόρεια της χερσονήσου.

Η εμφάνιση ελικοπτέρων υψηλής απόδοσης στην Κριμαία έρχεται ως άλλος ένας δείκτης της στρατηγικής διορατικότητας και των δυνατοτήτων που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει η Μόσχα σε οποιοδήποτε από τα πιθανά στρατιωτικά σενάρια, στα οποία η Ρωσία θα αναγκαστεί να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια μπορεί η Ουκρανία αντιμετώπισε το Ντονμπάς.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Μόσχα δεν είχε επιθετικά σχέδια εναντίον καμίας χώρας, αλλά η Δύση συνέχισε να διαδίδει ψευδείς [;] πληροφορίες σχετικά με τις υποτιθέμενες ενέργειες της Ρωσίας να προετοιμάσει μια εισβολή στην Ουκρανία.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail