Σινο-Ρωσικό εμπόριο: Η οικονομική συνεργασία με ανοδική ορμή

Freepen.gr - Η Κίνα και η Ρωσία διατήρησαν μια αστρική ανοδική πορεία στην εμπορική και οικονομική συνεργασία, με τις δύο χώρες να συνεχίζουν να προσπαθούν για μεγαλύτερη συνέργεια σε διάφορους τομείς, γράφει το κινεζικό πρακτορείο xinhua-news.com.

Αντιμετωπίζοντας μια παγκόσμια ύφεση, το εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αυξήθηκε 35,9% σε ετήσια βάση στα 146,87 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία, σύμφωνα με στοιχεία του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου (MOC).

«Η Κίνα έχει γίνει ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας για 12 συνεχόμενα χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του MOC, Gao Feng σε συνέντευξη Τύπου.

Σε ανάλυση, οι εξαγωγές της Κίνας προς τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 33,8% σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 37,5%.

Ο όγκος εμπορίου μηχανικών και ηλεκτρικών προϊόντων έφτασε τα 43,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021, σημειώνοντας αύξηση 40,7% σε ετήσια βάση.

Η Ρωσία ανοίγει δουλειές με όλον τον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο κι αφήνει την ευρωπαϊκή δύση να κουρεύεται και να πυροβολεί τα πόδια της τόσο με το ρωσικό φυσικό αέριο όσο και με το ελληνικό που δε βοηθά Ελλάδα - Κύπρο να το αντλήσουν, για να εισάγει LNG από τις ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail