Τα τουρκικά drones λαμβάνουν αναβαθμισμένους αισθητήρες τοπικής παραγωγής

Aselsan-made CATS seen on a Bayraktar TB2 drone in this screen grab from a video shared by Ismail Demir, Feb. 6, 2022.
Freepen.gr - Τα ένοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του τουρκικού στρατού έλαβαν ένα νέο σύνολο αναβαθμισμένων αισθητήρων για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στόχευσης, ανέφερε την Κυριακή η φιλοκυβερνητική Daily Sabah.

«Πραγματοποιήσαμε νέες παραδόσεις από την παραγωγή Baykar [Bayraktar] TB-2 στη Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων μας», έγραψε το Σάββατο ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB).

Ο Ντεμίρ σημείωσε πως το νέο Common Aperture Targeting System (CATS) που τοποθετείται στο TB-2 παράγονται τοπικά από την τουρκική αμυντική εταιρεία Aselsan. Το CATS είναι ένα σύστημα ηλεκτρο-οπτικής αναγνώρισης, επιτήρησης και στόχευσης υψηλής απόδοσης σχεδιασμένο για αερομεταφερόμενες πλατφόρμες σταθερών και περιστροφικών πτερύγων που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό στόχων στο πεδίο της μάχης.

Προηγουμένως, το TB-2 βασιζόταν σε έναν ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα που παρείχε ο Καναδάς, αλλά η Οτάβα απαγόρευσε περαιτέρω εξαγωγές λόγω της υποστήριξης της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει θέσει την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας μακροπρόθεσμο στόχο από τις πρώτες μέρες του στην εξουσία. Ωστόσο, αυτός ο στόχος έχει παρακωλυθεί λόγω της συνεχιζόμενης εξάρτησης της Τουρκίας από ξένους εταίρους για να καλύψει τις δικές της αμυντικές ανάγκες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail