Ρωσικό πλοίο κατασχέθηκε από τις γαλλικές αρχές στη Μάγχη

The Russian 'Baltic Leader' cargo ship at the port of Boulogne-sur-Mer in Northern France, February 26, 2022 - ΑFΡ / Francοis Lο Ρresti
Freepen.gr - Ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο κατασχέθηκε στη Μάγχη από τις γαλλικές αρχές με την υποψία ότι παραβίασε τις κυρώσεις της ΕΕ που επιβλήθηκαν μετά τη στρατιωτική επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

Το σκάφος, το οποίο αναχώρησε από τη Ρουέν, μετέφερε αυτοκίνητα στην Αγία Πετρούπολη όταν ανακατευθύνθηκε στο λιμάνι της Boulogne-sur-Mer στη βόρεια Γαλλία τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το γραφείο Τύπου για τη Ναυτιλιακή Νομαρχία της Μάγχης επιβεβαίωσε στα μέσα ενημέρωσης πως υπήρχαν ισχυρές υποψίες ότι το πλοίο συνδέεται με ρωσικά συμφέροντα που στοχεύουν οι κυρώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια μιας τακτικής περιπολίας του καναλιού, η αστυνομία «συνάντησε το ρωσικό σκάφος, έγινε επιθεώρηση και δόθηκε εντολή να επιστρέψει στο γαλλικό λιμάνι» για περαιτέρω έρευνες.

Η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία επιβεβαίωσε την κατάσχεση σκάφους.

«Στις 26 Φεβρουαρίου στις 07:00 στα χωρικά ύδατα της Γαλλίας κοντά στην πόλη Boulogne-sur-Mer, συνελήφθη το ρωσικό φορτηγό πλοίο Baltic leader. Το πλήρωμά του απαριθμεί 19 άτομα», δήλωσε στο RIA Novosti ο εκπρόσωπος της διπλωματικής αποστολής.

Η πρεσβεία είπε πως σχεδιάζει να στείλει ένα σημείωμα διαμαρτυρίας στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και να λάβει μέτρα για την προστασία του πληρώματος.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, το σκάφος μήκους 127 μέτρων είχε άδεια να πλεύσει στα γαλλικά ύδατα.


* πληροφορίες RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail