Βελόπουλος: Η κυβέρνηση επιλέγει ευθεία, μονομερή εμπλοκή στον πόλεμο εκθέτοντας τους ομογενείς σε κίνδυνο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΌΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Την ώρα που οι Έλληνες της Ουκρανίας κινδυνεύουν με σφαγή από τις αντιμαχόμενες πλευρές, θρηνώντας ήδη άμαχους ομογενείς στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης, η κυβέρνηση αποφάσισε την αποστολή πολεμικού υλικού στην κυβέρνηση Ζελένσκι.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτές τις κρίσιμες στιγμές θα έπρεπε να έχει ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία των Ελλήνων γηγενών της Ανατολικής Ουκρανίας. Η Ελλάδα θα έπρεπε να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για άμεση παύση των εχθροπραξιών και να διαμεσολαβήσει προκειμένου να βρεθεί διπλωματική λύση.

Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση επιλέγει την ευθεία, μονομερή εμπλοκή σε μια πολεμική σύγκρουση, εκθέτοντας τους ομογενείς μας σε κίνδυνο, διχάζοντας παράλληλα τον Ελληνικό λαό. Επιτρέποντας μάλιστα στον Ερντογάν και την Τουρκία να εμφανίζεται ως «ειρηνοποιός» αντί να απολογείται για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Εάν η κυβέρνηση έδειχνε τα ίδια «αντανακλαστικά» για κυρώσεις κατά της Τουρκίας, όπως έδειξε για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα αποδείκνυε έμπρακτα ότι κινείται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Η σπουδή όμως που η κυβέρνηση επέδειξε στο θέμα των κυρώσεων την ώρα μάλιστα που άλλες χώρες φρόντισαν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους, δείχνει πρωτοφανή ανευθυνότητα.

Με τις συγκεκριμένες ενέργειες, η κυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει την Ελλάδα έκθετη στο πρωτοφανές κύμα αυξήσεων τόσο στο κόστος ενέργειας, όσο και στο κόστος τροφίμων και πρώτων υλών.

Ζημιώνει τόσο τους Έλληνες παραγωγούς, όσο και τον κλάδο του τουρισμού, την ώρα που η Τουρκία αναβαθμίζεται οικονομικά και γεωπολιτικά, διατηρώντας τις οικονομικές σχέσεις της με την Ρωσία.

Δεν πράττει ούτε το αυτονόητο: Να απαιτήσει την άμεση επανέναρξη των εργασιών για τον East Med, που αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση για απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο!

Για το καλό τόσο της Ελλάδας όσο και των ομογενών μας, πρέπει επιτέλους να πρυτανεύσει η λογική. Η πατρίδα μας οφείλει να λειτουργήσει ως πυλώνας σταθερότητας και γέφυρα ειρήνης, όχι ως «συμπλήρωμα» στην απάνθρωπη δράση συμφερόντων που «τρέφονται» από το αίμα αθωων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail