Η Ε.Ε. που δεν έδωσε ούτε σφεντόνα σε Ελλάδα - Κύπρο απέναντι στην Τουρκία, εξοπλίζει την Ουκρανία

@vonderleyen
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρηματοδοτήσει την αγορά και παράδοση όπλων στην Ουκρανία για πρώτη φορά, ανακοίνωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ενισχύουμε την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία», είπε η φον ντερ Λάιεν την Κυριακή, ανακοινώνοντας μια σειρά περαιτέρω μέτρων κατά της Μόσχας σχετικά με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική της επίθεση στην Ουκρανία.

«Για πρώτη φορά, η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει την αγορά και παράδοση όπλων και εξοπλισμού σε μια χώρα που δέχεται επίθεση», είπε κι έχει απόλυτο δίκιο διότι σε προηγούμενες φορές, όταν πχ η Τουρκία παραβίασε την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας ή την ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν έκανε απολύτως τίποτε. Ούτε καν φώτισε το κτίριο. Τώρα όμως με δικά μας χρήματα θα δώσει όπλα σε μια κυβέρνηση που προκαλούσε συστηματικά την επιτιθέμενη σήμερα Ρωσία.

Πριν από μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την Κυριακή, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής Josep Borrell δήλωσε ότι «ένα άλλο ταμπού έχει πέσει, το ταμπού ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παρείχε όπλα σε έναν πόλεμο».

Πηγή της ΕΕ είπε στο Reuters ότι το μπλοκ σκοπεύει να δαπανήσει 507 εκατομμύρια δολάρια (450 εκατομμύρια ευρώ) σε όπλα για την Ουκρανία, καθώς και επιπλέον 56 εκατομμύρια δολάρια (50 εκατομμύρια ευρώ) σε «αντικείμενα όπως ιατρικές προμήθειες».

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Ο Μπορέλ είπε ότι η κίνηση για τον εξοπλισμό του Κιέβου ήταν απαραίτητη καθώς «ζούμε σε πρωτόγνωρους καιρούς» και «αυτός ο πόλεμος απαιτεί τη δέσμευσή μας για να υποστηρίξουμε τον ουκρανικό στρατό».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail