Με παρδαλά νύχια δε γίνεται επανάσταση

Mountainbeehive / pixabay
Ήταν δεξιοί, ήταν αριστεροί, ήταν κεντρώοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πολιτικάντηδες και ινστρούχτορες, δεν ξέρω αν κάποτε είχαν τις δυνατότητες, αν είχαν προγράμματα και αξίες… είχαν όμως ευπρέπεια και ευχέρεια λόγου, πολιτικό ήθος, καλλιέργεια και ένα επίπεδο από τους ξεχώριζε.

Θόδωρος Γαλανόπουλος 

Συνεντεύξεις σε εφημερίδες, συζητήσεις πολιτικές σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, μπορούσες να ακούσεις να διαβάσεις και να μάθεις νέα, επιχειρήματα, πολιτικές επιδιώξεις και επιτεύγματα, να μάθεις ιστορικά γεγονότα και να κλέψεις κάτι από το λόγο τους. 

Οι παλιότεροι που έχουν ζήσει και το χθες και το σήμερα, καταλαβαίνουν τι λέω και πού βρισκόμαστε σήμερα. Αλλά φυσικά το πολιτικό γίγνεσθαι σήμερα, αντικατοπτρίζει και τον πολίτη που επιλέγει όχι το σημαντικό για τη ζωή του και τη χώρα, που επιθυμεί να σωθεί μαζί με αυτόν, αλλά μόνο το φαίνεσθαι.

Την ψεύτικη εικόνα για να φωτογραφηθεί σε μία selfie. Έτσι διαλέγει τον ηθοποιό από το σήριαλ για να τον κάνει βουλευτή, διαλέγει να φτιάξει τα νύχια του αντί να πολεμήσει για το μεροκάματο του, αντί να πάει για αναδάσωση πάει για αποτρίχωση… αντί να πάει σε καμία διαμαρτυρία για το επίπεδο ζωής του, πάει να πάρει πιστοποιητικό εμβολιασμού για να πίνει καφέ στην καφετέρια.

Πίνουμε τον καφέ μας και με τα κατακάθια προσπαθούμε να ζήσουμε τη ζωή μας. Αυτά στέλνουμε στην πολιτική ζωή του τόπου, στην αυτοδιοίκηση, αυτά παρακολουθούμε στην τηλεόραση, και αυτά κουβεντιάζουμε με τους φίλους μας. Δύσκολη εποχή για πρίγκιπες, όσο νομίζεις ότι θα σε σώσει ένας Δούκας, μία φούστα και 10 παρδαλά νύχια…

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail