Πρόβατα με αλεξίπτωτα - Σε ποιον πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν και γιατί

Ο Β΄ Ιταλο-Αβυσσηνιακός Πόλεμος διήρκεσε από τον Οκτώβριο 1935 έως τον Φεβρουάριο 1937. Οι ιταλικές δυνάμεις χρειάστηκε κάποια στιγμή, να περάσουν από μια έρημο μήκους 120 μιλίων, διάστικτη με ηφαίστεια και εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για την έρημο Danakil που βρισκόταν στη βορειοανατολική Αιθιοπία και στην οποία δόθηκε ο τίτλος «το πιο σκληρό μέρος του κόσμου» από το National Geographic.

Τα ιταλικά στρατεύματα αρνούνταν να φάνε τα προσυσκευασμένα επεξεργασμένα τρόφιμα που τρώνε συνήθως οι στρατιώτες όταν βρίσκονταν σε εκστρατείες. Και επειδή το φρέσκο κρέας χαλούσε γρήγορα στις υψηλές θερμοκρασίες του Danakil, βρήκαν τη λύση. Τα αεροπλάνα ανεφοδιασμού του ιταλικού στρατού έριχναν ζωντανά ζώα μέσω αλεξίπτωτων τα οποία οι στρατιώτες στη συνέχεια έσφαζαν και μαγείρευαν.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας συνολικός αριθμός εβδομήντα δύο προβάτων και δύο βοδιών έπεσαν από τα αεροπλάνα ανεφοδιασμού με αλεξίπτωτα δεμένα στην πλάτη τους- σε όλο το ταξίδι του ιταλικού στρατού στην έρημο Danakil.

Αερογέφυρες ανεφοδιασμού υπήρξαν σε πολλές περιπτώσεις, αλλά κανένας άλλος στρατός στον κόσμο, δεν αποτόλμησε να βάλει αλεξίπτωτα στα πρόβατα.

---

O Βαγγέλης Χωραφάς, διευθυντής της ιστοσελίδας γεωπολιτικής geoeurope.org, δημοσιεύει καθημερινά πρωτότυπα άρθρα και αναλύσεις και στην προσωπική του σελίδα στο facebook (facebook.com/vangelis.chorafas). 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail