Ασιατική χώρα ανακοινώνει την αγορά 42 μαχητικών Rafale με συμφωνία 8,1 δισ δολαρίων

Freepen.gr - Στις 10 Φεβρουαρίου το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ινδονησία σχεδίαζε μια παραγγελία για 42 μαχητικά αεροσκάφη Rafale στο πλαίσιο συμφωνίας 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Ο υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας Prabowo Subianto δήλωσε σε συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό του Florence Parly σχετικά: «Σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε 42 Rafale», με την Parly να προσθέτει: «Η στρατηγική μας συνεργασία θα ωφεληθεί από την εμβάθυνση των αμυντικών μας σχέσεων». Η συμφωνία θα καταστήσει την Ινδονησία μακράν το μεγαλύτερο αμυντικό πελάτη της Γαλλίας στη Νοτιοανατολική Ασία και έρχεται παρά το γεγονός πως η χώρα είχε προηγουμένως χειριστεί μόνο μαχητικά αεροσκάφη προερχόμενα από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. 

Το Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας ανακοίνωσε προηγουμένως ότι είχε συναφθεί συμφωνία να αποκτήσει 11 μαχητικά Su-35S το Φεβρουάριο του 2018 στο πλαίσιο σύμβασης 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και η εξαγορά ακυρώθηκε αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν την Τζακάρτα με οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση που προχωρήσει στην αγορά, τονίζει το militarywatchmagazine.com

Η πολιτική της Ουάσιγκτον να απειλεί οποιονδήποτε πελάτη για ρωσικά οπλικά συστήματα υψηλών προδιαγραφών με οικονομικό πόλεμο έχει χρησιμεύσει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς για τους δυτικούς παραγωγούς όπλων, με την περίπτωση της Ινδονησίας να είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα όπου οι εξαγορές Rafale διευκολύνθηκαν από την ακύρωση της απόκτησης Su-35 από τη χώρα ως άμεσο αποτέλεσμα των πολιτικών των ΗΠΑ. 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Εάν η Ινδονησία προχωρήσει στα σχέδια εξαγοράς της, τα Rafale θα κοστίζουν περίπου 193 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, σε σύγκριση με τα μόλις 100 εκατομμύρια δολάρια για το Su-35, παρά το γεγονός ότι το Rafale θα αποκτηθεί σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το Su-35 έχει 180 τοις εκατό βάρος και σχεδόν διπλάσια αντοχή του Rafale, καθώς και μια πολύ μεγαλύτερη σουίτα αισθητήρων και κινητήρες που είναι 90 τοις εκατό πιο ισχυροί. 

Ο AL-41 του ρωσικού τζετ είναι ο ισχυρότερος κινητήρας οποιουδήποτε μαχητικού τέταρτης γενιάς με ώθηση 142,2 kN ενώ το M88 του Rafale είναι το πιο αδύναμο με μόλις 75 kN. Προερχόμενο από δύο πολύ διαφορετικές σειρές βάρους, το βαρέων βαρών Su-35 είναι ένα αεροσκάφος πολύ υψηλότερου επιπέδου που θεωρήθηκε φυσικός διάδοχος των μαχητικών Su-27 και Su-30 της Ινδονησίας που βρίσκονται σε υπηρεσία.

Η μετάβαση στο Rafale θα αναγκάσει την Πολεμική Αεροπορία της Ινδονησίας να επενδύσει σημαντικά περισσότερα στην εκπαίδευση μετατροπής και να αποσύρει τον ρωσικό εξοπλισμό συντήρησης και τα όπλα από παλαιότερα μαχητικά Sukhoi αντί να τα χρησιμοποιήσει με τη νέα γενιά του.  Το Rafale πιθανότατα θα διασφαλίσει ότι η ινδονησιακή Πολεμική Αεροπορία θα στερείται ποιοτικής ισοτιμίας με τους γείτονές της να διαθέτουν βαρύτερα πιο προηγμένα αεροσκάφη. Η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία διαθέτουν και τα δύο μαχητικά F-35 stealth, και η πρώτη αναπτύσσει επίσης F-15SG Eagles, ενώ η δεύτερη βασίζεται στο F-18F Super Hornet, τα οποία έχουν όλα σημαντικά πλεονεκτήματα απόδοσης σε σχέση με το Rafale.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail