Τουρκία: Τα δυτικά κράτη θα πρέπει να μην προκαλούν πανικό στην Ουκρανία

Freepen.gr - Οι δυτικές χώρες πρέπει να απέχουν από δηλώσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πανικό για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου φτάνουν μια ημέρα μετά την προειδοποίηση της Ουάσιγκτον πως μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να έρθει «ανά πάσα στιγμή» εν μέσω συσσώρευσης περισσότερων από 100.000 ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι μια εισβολή της Ρωσίας στην πρώην σοβιετική δημοκρατία δε θα ήταν «σωστή», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προσθέτοντας πως τα δυτικά κράτη θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικά σε δηλώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σπορά πανικού.

Αν και είναι απαραίτητο να είμαστε προετοιμασμένοι για μια κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είπε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν πανικοβάλλεται για το θέμα.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail