Το Αζερμπαϊτζάν θα ενισχύσει τον στόλο του με μικρά τουρκικά επιθετικά αεροσκάφη;

Freepen.gr - Το Μπακού μπορεί να ενδιαφέρεται να επεκτείνει τον αεροπορικό του στόλο όσον αφορά τα μικρού μεγέθους αεροσκάφη με εξαγορές από τη γειτονική Τουρκία και τη Γεωργία, έγραψε ο αναλυτής Paul Iddon στο περιοδικό Forbes τη Δευτέρα.

Το Αζερμπαϊτζάν, του οποίου η τρέχουσα αεροπορία αποτελείται από μια ντουζίνα ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 Fulcrum και μια ντουζίνα επιθετικά αεροσκάφη Su-25 Frogfoot, θα μπορούσε να επιδιώξει να αποκτήσει εκπαιδευτικά αεροσκάφη που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως ελαφρά επιθετικά αεροπλάνα, σύμφωνα με τον αναλυτή, ο οποίος επεσήμανε τα τοπικά κατασκευασμένα διθέσια TAI Hürkuş της Τουρκίας ως πιθανή επιλογή.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται σε ιστορική κορύφωση μετά τις συγκρούσεις που διήρκεσαν έξι εβδομάδες το 2020 στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Το Αζερμπαϊτζάν μπορεί επίσης να αναζητήσει το Hürjet μόλις βγει από τη γραμμή παραγωγής για να ενισχύσει την αεροπορική του ισχύ, να εκπαιδεύσει νέους πιλότους και να δώσει στους υπάρχοντες πιλότους επιπλέον χρόνο πτήσης», έγραψε ο Iddon, προσθέτοντας ότι το Μπακού μπορεί επίσης να εξετάζει ένα άλλο τουρκικό μαχητικό/εκπαιδευτικό αεροσκάφος. το TAI Hürjet.

Ο Νίγηρας τον Νοέμβριο ήταν η πρώτη χώρα που αγόρασε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Hürkuş που κατασκευάστηκε από την Turkish Aerospace Industries (TAI), ανέφερε το Defense News .

Η Τουρκία βοήθησε το Μπακού να εκσυγχρονίσει τα Frogfoots του για να τα κάνει συμβατά με τουρκικά και τοπικής κατασκευής οπλισμούς, συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού πυραύλου κρουζ SOM, ο οποίος έχει αναφερθεί πως διαθέτει βεληνεκές περίπου 150 μιλίων», έγραψε ο Iddon.

«Τα αεριωθούμενα αεροσκάφη ήταν επίσης εξοπλισμένα με λοβούς ηλεκτρονικών αντιμέτρων της Λευκορωσίας Talisman που πιστώνονται με την αύξηση της επιβίωσής τους στον τελευταίο πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ», πρόσθεσε.

Ο Iddon σημείωσε ότι οι κινήσεις του Αζερμπαϊτζάν θα μπορούσαν να είναι εμπνευσμένες από την Αρμενία, η οποία επιχείρησε να εκσυγχρονίσει την αεροπορία της «αγοράζοντας τέσσερα υπερεξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Su-30SM από τη Ρωσία που δε χρησιμοποιήθηκαν καν κατά τη σύγκρουση του 2020, παρά το γεγονός ότι ήταν το πιο προηγμένο και ικανό μαχητικό στο οπλοστάσιο του Ερεβάν».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail