Προβολή ισχύος της Ρωσίας με πολεμικά 20 πλοία του στόλου του Ειρηνικού στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και του Οχότσκ

Admiral Panteleyev large anti-submarine ship - Yuri Smityuk / TASS
Freepen.gr - Τα πλοία του Στόλου του Ειρηνικού του Ρωσικού Ναυτικού και σκάφη ανεφοδιασμού θα εξασκηθούν στην αεράμυνα, στους κοινούς ελιγμούς και σε βολές κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και στη Θάλασσα του Οχότσκ, ανακοίνωσε την Τρίτη η υπηρεσία Τύπου του Στόλου.

"Περίπου 20 μαχητικά πλοία του στόλου του Ειρηνικού και πλοία ανεφοδιασμού βγήκαν στη θάλασσα για να εξασκηθούν στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ναυτικής άσκησης σε πεδία εκπαίδευσης στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και στη Θάλασσα του Οχότσκ. Στην άσκηση θα συμμετέχουν οι κορβέτες Gremyaschy, Sovershenny, Gromky και Aldar Tsydenjapov, η φρεγάτα Marshal Shaposhnikov, το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο Admiral Panteleyev και το διοικητικό πλοίο Marshal Krylov. Επιπλέον, ορισμένα επεισόδια θα περιλαμβάνουν πλοία μικρών πυραύλων και ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων, ναρκαλιευτικά και πυραυλικά σκάφη", αναφέρει η δήλωση.

Τα πλοία θα ασκηθούν επίσης στην προστασία των θαλάσσιων επικοινωνιών και των περιοχών οικονομικής δραστηριότητας της Ρωσίας στα ανατολικά της χώρας.

"Σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων για το 2022, μια σειρά ναυτικών ασκήσεων πραγματοποιείται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, υπό τη διοίκηση του διοικητή του ρωσικού ναυτικού Nikolay Yevmenov. Οι ασκήσεις στοχεύουν στην εξάσκηση των ενεργειών του Πολεμικού Ναυτικού και των Αεροδιαστημικών δυνάμεων για την προστασία των ρωσικών εθνικών συμφερόντων στον Παγκόσμιο Ωκεανό και για την αντιμετώπιση των απειλών για τη Ρωσική Ομοσπονδία από θαλάσσιες και ωκεάνιες κατευθύνσεις», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Συνολικά, στις ασκήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 140 πλοία και πλοία ανεφοδιασμού, πάνω από 60 αεροσκάφη, 1.000 στρατιωτικά οχήματα και περίπου 10.000 στρατιωτικοί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail