Αμερική, ΝΑΤΟ και Ρωσία: Γιατί πόλεμος και όχι ειρήνη;

Ο Emmanuel Kant, ο Γερμανός φιλόσοφος έγραψε στο Critique of Practical Reason, η επιταγή μιας ηθικής ανθρώπινης συμπεριφοράς απαιτεί να ενεργείς με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιμετωπίζεις την ανθρωπότητα, είτε στο πρόσωπο σου είτε στο πρόσωπο ενός άλλου, πάντα ταυτόχρονα ως τέλος και ποτέ απλώς ως μέσο.

Mahboob A. Khawaja - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Το συνεχιζόμενο πολεμικό σύνδρομο μεταξύ Αμερικής, ΝΑΤΟ και Ρωσίας χαρακτηρίζει τι μπορεί να πάει στραβά όταν η εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης περιορίζεται σε φανταστικούς πειρασμούς και καταναγκασμούς εχθροτήτων. Συχνά ο μύθος του πολέμου εκδηλώνεται με συμφέροντα και η εξέλιξή του γίνεται αδιαμφισβήτητη στην ορθολογική οθόνη της λογικής και των ηθικών αξιών. Βλέπουμε ανώριμη ηγεσία να περιβάλλει συνθήκες εγωισμού και υπεροχής της θέλησης να ξεκαθαρίσει την πραγματικότητα του πολέμου. Από αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει κανένας αναδυόμενος πόλεμος επί τόπου, υποτιθέμενη «επιθετικότητα» ή δυναμική σύνταξη αναγκαστικής κίνησης για να εξαπολύσει πόλεμο είτε από τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας είτε της Ρωσίας εναντίον της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Ορθολογικά μιλώντας, ο μύθος του σύγχρονου χερσαίου πολέμου είναι ακατανόητο για έναν ξένο. Η προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης φαίνεται να θέτει τις ψυχολογικές συνθήκες του "ρωσικού πολέμου" και «επιθέσεων» χωρίς να συνειδητοποιεί τις επιπτώσεις του στον πραγματικό κόσμο, σκορπίζει τρομακτικά κύματα φόβου και μίσους σε όλο τον κόσμο.

Είναι η προπαγάνδα των ΜΜΕ ένα όπλο κατάκτησης του ανθρώπινου μυαλού, της ψυχής και του μέλλοντος; Η φανταστική προνοητικότητα κάθε φουτουριστικού πολέμου υπογράφει το μυστικό του αγνώστου και του αδιανόητου. Όλοι οι πόλεμοι έχουν συνέπειες. Η παγκόσμια ανθρωπότητα δεν έχει τελειώσει ακόμη και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς τα βιβλία, οι ζωντανές ιστορίες και οι ταινίες στοιχειώνουν συνεχώς την ανθρώπινη διάνοια — ποια ήταν τα κίνητρα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και γιατί οι Ευρωπαίοι σκότωσαν ο ένας τον άλλον σε εκατομμύρια και κατέστρεψαν το ανθρώπινα ενδιαιτήματα. Όσοι είχαν σχεδιάσει και πραγματοποιήσει τις πολεμικές θηριωδίες έχουν εξαφανιστεί εδώ και καιρό για να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας.

Ο Scott Ritter (είναι πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών που υπηρέτησε στην πρώην Σοβιετική Ένωση εφαρμόζοντας συνθήκες ελέγχου των όπλων, στον Περσικό Κόλπο κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Desert Storm και στο Ιράκ επιβλέποντας τον αφοπλισμό των WMD): "What War with Russia Look Like" (Global Research: 01/11/2022): εξηγεί την ειρωνεία της επικαιρότητας:

Εάν οι ΗΠΑ προσπαθήσουν να δημιουργήσουν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας στον απόηχο οποιασδήποτε ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία θα παρουσιάσει στην Ευρώπη ένα τετελεσμένο γεγονός με τη μορφή αυτού που θα ονομαζόταν τώρα «ουκρανικό μοντέλο». Εν ολίγοις, η Ρωσία θα εγγυηθεί πως η ουκρανική μεταχείριση θα εφαρμοστεί στη Βαλτική, την Πολωνία, ακόμη και τη Φινλανδία, εάν είναι αρκετά ανόητο να επιδιώξουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Υπάρχει μια ειρωνεία της πολιτικής κακίας και το παράδοξο του εγωισμού;

Εάν γνωρίζετε τη φύση του πολεμοχαρούς, σίγουρα θα γνωρίζετε τον εαυτό σας από τα χρονικά της διαμορφωτικής ιστορίας. Είμαστε, οι άνθρωποι του 21ου αιώνα που βασίζεται στη γνώση, αποκομμένοι από τη Φύση των Πραγμάτων — ποιοι είμαστε και πού βρισκόμαστε;. Πώς θα εξορθολογούσε κανείς το ρόλο και τις ενέργειες του ΝΑΤΟ σε ένα παγκόσμιο θέατρο στρατηγικών συμφερόντων; Η ιστορία του ΝΑΤΟ και τα σχέδια και τα ιδεολογικά του κίνητρα είναι εξίσου διαστρεβλωμένα και παραμορφωμένα στην παγκόσμια οθόνη της λογικής, της ειλικρίνειας και της λογοδοσίας. Το ΝΑΤΟ έχασε τη σημασία του με το να συντάσσεται με τις ΗΠΑ για την εισβολή και τη συμμετοχή του στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία. Οι τρέχουσες εντάσεις αντλούν αποκλίνουσες και αντικρουόμενες αντιλήψεις και σειρά σοφίας για την ανάλυση των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων επιπτώσεών τους.

Όλες οι πολιτικές διαμορφώσεις φέρουν πολύ κακό και πολύ καλό σε κάθε ορθολογική αισιόδοξη οπτική. Η Ρωσία ξεκίνησε μια τεράστια στρατιωτική συγκέντρωση στα ουκρανικά σύνορα για να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά της. Ο αντίκτυπός της είναι ανησυχητικός για τους περισσότερους συμμάχους του ΝΑΤΟ που υποθέτουν μια επικείμενη επίθεση στην Ουκρανία. Δεν είναι έτσι, αρνούνται αυτό που λένε οι περισσότεροι Ρώσοι αξιωματούχοι, πως πρόκειται για άσκηση σε ρωσικό έδαφος. Το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία της Αμερικής το πιστεύει ως πρόκληση για την ευπάθεια και την στρατηγική του παρουσία στην περιοχή. Πώς να αναλύσετε τις προθέσεις σε μια στρατηγική προοπτική που βασίζεται στη γνώση; Η αληθινή γνώση είναι πάντα καλοπροαίρετη, δεν κρύβεται ή ανταποδίδει. Η Αμερική και το ΝΑΤΟ αντιδρούν σε μια τεταμένη κατάσταση που απαιτεί λογική αποσαφήνιση των κρυφών προθέσεων. Αν ο χρόνος και η ιστορία αποτελούν σημείο αναφοράς, αυτοί που έχουν εμμονή με ανίκητους στρατούς δεν μπορούν να λύσουν τις αναδυόμενες πολιτικές κρίσεις.

Ασκεί η Ρωσία το δικό της δικαίωμα να διεξάγει συνήθεις στρατιωτικές ασκήσεις; Δεν υπάρχει καμία υποτιθέμενη «επιθετικότητα» ή οποιεσδήποτε εχθρικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής κατά της κυριαρχίας της Ουκρανίας. Η Αμερική και οι Δυτικοευρωπαίοι επιθυμούν να επιτύχουν μια πράξη εξισορρόπησης σταθμεύοντας τα στρατεύματά τους στις γειτονικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για να υπενθυμίσουν στους Ρώσους τυχόν συνέπειες εάν χτυπήσουν την Ουκρανία. Εάν είμαστε ανοιχτοί στην προσαρμοστικότητα και ένα φωτισμένο σθένος και σεβασμό για την κυριαρχία του κράτους, θα μπορούσε η Ρωσία να βοηθήσει την Ουκρανία να ενισχύσει την στρατηγική της ικανότητα και να πει στο ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να γνωρίζει ότι η Ρωσία έχει ισχυρή αμυντική ικανότητα σε όλες τις αναδυόμενες ασυνήθιστες καταστάσεις. Η Ρωσία, το ΝΑΤΟ και η Αμερική δεν μπορούν να είναι συμμετέχοντες σε μια αυτοκαταστροφική φόρμουλα. Ο ορθολογισμός δυσκολεύεται να εντοπίσει τι μπορεί να κερδίσει η Ρωσία εάν η Ουκρανία δεχθεί επίθεση.

Συχνά οι κρίσεις έχουν πολλαπλές ατζέντες διάχυσης. Ο Πρόεδρος Πούτιν και ο Πρόεδρος Ζελένσκι της Ουκρανίας ενδέχεται να συναντηθούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου αυτή την εβδομάδα. Και οι δύο γνωρίζουν καλά ότι η μελλοντική επιβίωσή τους ζει σε ειρήνη και αρμονία, όχι στη δημιουργία συγκρούσεων ή στη διατήρηση συγκρούσεων. Ο Γερμανός καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν είναι ενεργοί για να φέρουν τις δύο πλευρές σε κάποια διπλωματική λύση. Ο Πρόεδρος Ερντογάν (Τουρκία) πρότεινε στη Ρωσία και την Ουκρανία να πραγματοποιήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες στην Άγκυρα. Θα μπορούσαν να εκπλαγούν Αμερική-ΝΑΤΟ εάν ο Πούτιν και ο Ζελένσκι έρθουν σε μια συνάντηση και υπογράψουν μια διπλωματική ειρηνευτική συμφωνία; Και τα δύο έθνη μοιράζονται μαζί μια εμπλουτισμένη γεωγραφία και ιστορία. Θα μπορούσαμε να γίνουμε μάρτυρες της έλευσης μιας νέας εποχής σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία της Αμερικής, όταν ακόμη και η πιο υποδειγματική πολιτική επαγρύπνηση θα μπορούσε να είναι επιρρεπής σε ασυνήθιστες εκπλήξεις;

Ο πρωταρχικός λόγος να σκέπτεσαι πριν δράσεις

Οι φωνές της λογικής είναι δυνατές και καθαρές, καθώς η παγκόσμια ανθρωπότητα δεν μπορεί να υποστεί τις ποινές της τυραννίας και της τάσης για τον πόλεμο. Χάνουμε το χρόνο μας και καταναλώνουμε τις πολύτιμες σκέψεις και ενέργειές μας για ύπουλη σκληρότητα που κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο. Εμείς, οι Άνθρωποι ζούμε σε ένα υπέροχο Σύμπαν, στο οποίο επιπλέει ο πλανήτης Γη, ορισμένος από τις εντολές του Θεού. Είμαστε ηθικά όντα σε αντίθεση με τα ζώα που έχουν τα μάτια, το αυτί και άλλες αισθήσεις αλλά δεν μπορούν να βγάλουν λογικά συμπεράσματα από τις αισθήσεις τους. Εμείς, οι Άνθρωποι αντλούμε λογικά αποτελέσματα από ό,τι βλέπουμε και τι ακούμε, επομένως, είμαστε διαφορετικοί, και δεν μπορούμε να ενεργούμε ή να ζούμε σαν ζώα. Υπάρχει μια ηθική αίσθηση πνευματικότητας και ανθρωπιάς να συνυπάρχουν σε αρμονία με τις υπόλοιπες δημιουργίες σε αυτή τη Γη. Οι σύγχρονοι πόλεμοι αντιπροσωπεύουν σαδιστικά και σκληρά μυαλά που υπονομεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και τη ζωή. Καταστρέφουν ό,τι είναι χτισμένο στο πέρασμα των αιώνων που ονομάζουμε ανθρώπινους πολιτισμούς. Όλες οι Αβρααμικές θρησκείες (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός και Ισλάμ) αποκαλύπτουν την αλήθεια της «εμπιστοσύνης» — τα ανθρώπινα όντα θεώρησαν πως είναι υπεύθυνα και ειρηνικά με τη Φύση των Πραγμάτων και τα ανθρώπινα ενδιαιτήματα όπως έχει μαρτυρήσει η ιστορία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Συρίας και της Υεμένης.

Η Γη είναι μια ζωντανή οντότητα και προορίζεται για εμάς - τους ανθρώπους. Εμείς, οι Άνθρωποι αναρωτιόμαστε ποιος άλλος εκτός από τον Θεό δημιούργησε τη ζωή, τη Γη και το ζωντανό Σύμπαν που επιπλέει στο διάστημα καλά ισορροπημένα και λειτουργικά από αμνημονεύτων χρόνων. Ποιος άλλος εκτός από τον Θεό καθόρισε την περιστροφή της Γης με ταχύτητα 1670 km την ώρα; Ποιος άλλος εκτός από τον Θεό το όρισε να περιφέρεται γύρω από τον ήλιο με 107.000 χλμ την ώρα; Και ποιος άλλος από τον Θεό το έκανε να περιστρέφεται με 28.437 χλμ την ώρα στον ισημερινό;

Να γνωρίζετε ότι η μέση απόσταση της γης από τον Ήλιο είναι περίπου 93 εκατομμύρια μίλια (105 εκατομμύρια km), η απόσταση της Σελήνης από τη Γη είναι επί του παρόντος 384.821 km που ισοδυναμεί με 0,002572 αστρονομικές μονάδες και αν η απόσταση μεταξύ Γης-Ήλιου ή Γης-σελήνης άλλαζε ποτέ, δε θα υπάρχει σημάδι ζωής ή ενδιαιτημάτων στη Γη.

Εμείς, οι άνθρωποι, θέλουμε να χαιρόμαστε την αλήθεια, όχι το κακό. Εμείς, οι άνθρωποι του κόσμου, ζητάμε από εστιασμένα μυαλά και φαντασία να αρθρώσουν έναν νέο κόσμο μιας Ανθρωπότητας, αδελφοσύνης και ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ όλων, χωρίς μίσος, φόβο, πολέμους, καταπάτηση και εχθρότητα. Εμείς, οι άνθρωποι του πλανήτη κατέχουμε κατανόηση — πώς να αλλάξουμε την εγωιστική και πικραμένη παραφροσύνη των λίγων μίσους και πολέμαρχων σε ισορροπία ισορροπημένης σχέσης μεταξύ του Ανθρώπου, της Ζωής και του Θεού ζωντανού Σύμπαντος στο οποίο κατοικούμε όλοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail