Γιατί ο Πούτιν έφερε στο προσκήνιο την πυρηνική απειλή

Η πυρηνική απειλή από πλευράς Ρωσίας μετά την εντολή του Ρώσου προέδρου να θέσει σε ετοιμότητα τις δυνάμεις αποτροπής που περιλαμβάνουν τα πυρηνικά όπλα, εντάσσεται στη στρατηγική εκβιασμού και έχει ένα βαθμό αξιοπιστίας, καθόσον: 

Λάμπρος Τζούμης, αντιστράτηγος ε.α.

- Στην εισβολή που επιχειρεί στην Ουκρανία κινήθηκε με εντελώς ανορθολογικό τρόπο, αδιαφορώντας για το Διεθνές Δίκαιο και οποιαδήποτε νομιμοποίηση, έστω επιφανειακή (π.χ. πρόκληση από πλευράς Ουκρανίας) 

- Nα ληφθεί υπόψη το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με το οποίο: «Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να μας σταματήσει και να δημιουργήσει απειλές κατά της Ρωσίας θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό θα οδηγήσει σε συνέπειες που όμοιές της δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ξανά η ιστορία».

- Έχει δυνατότητα να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο καθόσον διαθέτει πάνω από 6.000 πυρηνικές κεφαλές που μπορούν να βληθούν με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους με βεληνεκές που φτάνει ακόμα και τα 5.500 km, αλλά και τακτικά πυρηνικά όπλα, με πλήγματα ακριβείας της τάξεως λίγων μέτρων. 

- Ο Πούτιν αποφάσισε να φέρει στο προσκήνιο την πυρηνική απειλή, καθόσον έχει μιλήσει πολλές φορές για την ταπείνωση της Ρωσίας από τη Δύση μετά τη σοβιετική κατάρρευση και θέλει να αποκαταστήσει το γόητρο της, καθώς επίσης να χρησιμοποιήσει ενδεχομένως την πυρηνική απειλή ως διαπραγματευτικό όπλο για την επιβολή των όρων που θέτει την επόμενη μέρα της εισβολής, όπως η απομάκρυνση των βαλλιστικών πυραύλων από τις Βαλτικές Νατοϊκές χώρες. 

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας δεν υπάρχει αισιοδοξία για θετική έκβαση, εφόσον ο Ζελένσκι θα επιμείνει για την παραμονή του στην εξουσία. Και αυτό γιατί η αποστρατικοποίηση ή ουδετεροποίηση της Ουκρανίας που ζητά η Ρωσία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και με τον Ζελένσκι, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει η αποναζιστοποίηση με τον Ζελένσκι, εφόσον έτσι έχουν χαρακτηρίσει την διακυβέρνησή του η Ρωσία.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail