Ο Ουκρανός πρέσβης δόξασε τα τουρκικά Bayraktar στη χρήση κατά των Ρώσων - Σε άβολη θέση η Αγκυρα

Ένα drone Bayraktar TB2 τουρκικής κατασκευής εμφανίζεται κατά τη διάρκεια μιας πρόβας στρατιωτικής παρέλασης αφιερωμένης στην Ημέρα της Ανεξαρτησίας, στο Κίεβο της Ουκρανίας, στις 20 Αυγούστου 2021. (AP Photo)
Freepen.gr - Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar ήταν πολύ αποτελεσματικά στη μάχη της Ουκρανίας ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις εισβολής, δήλωσε την Κυριακή ο πρεσβευτής του Κιέβου στην Άγκυρα, Βασίλ Μποντνάρ.

Οι δηλώσεις του Μποντνάρ έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονταν για να συγκρατήσουν τις ρωσικές δυνάμεις από την πρωτεύουσα Κίεβο και τους κατοίκους που ήταν προφυλαγμένοι σε σήραγγες του μετρό, υπόγεια και υπόγεια γκαράζ.

Η Τουρκία πούλησε στο Κίεβο πολλές παρτίδες drone Bayraktar TB2, τα οποία είχε αναπτύξει στο παρελθόν εναντίον των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία. 

Ωστόσο τίθεται το ερώτημα. Ο Μποντνάρ ήθελε απλά να αναδείξει το τουρκικό όπλο ή έχοντας κατά νου τη ρωσική δυσαρέσκεια για τα ΤΒ2 και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου πως ό,τι πωλείται, δεν είναι πια τουρκικό όπλο, επιχείρησε να ελκύσει προς το Κίεβο την Αγκυρα η οποία προσπαθεί να εξισορροπήσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και δομήσει δημόσια μια εικόνα τουρκικής υποστήριξης στις ουκρανικές επιχειρήσεις;

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail