Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν και βασάνισαν σχεδόν δέκα Σύριους τον Ιανουάριο

Freepen.gr - Καθώς η κυβέρνηση της Τουρκίας συνεχίζει να κλείνει τα συνοριακά περάσματα στους Σύριους, ενώ επιτρέπει σε στρατιωτικά οχήματα και στρατιώτες να εισέλθουν στη Συρία μέσω των ίδιων περασμάτων, επιδεινώνοντας μια ήδη καταστροφική κατάσταση στη Συρία, η τουρκική χωροφυλακή (στρατιωτική αστυνομία) συνεχίζει τις θηριωδίες της εναντίον Σύριων πολιτών που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο από τις καταστροφικές στρατιωτικές μάχες.

Τον Ιανουάριο του 2022, το SOHR κατέγραψε τον θάνατο τριών αμάχων, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, από την τουρκική χωροφυλακή στο Qamishlo, το Kobani και το Idlib. Το SOHR κατέγραψε επίσης τα βασανιστήρια έξι άλλων αμάχων από την τουρκική χωροφυλακή ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στο τουρκικό έδαφος.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανανέωσε την έκκλησή του προς τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να ασκήσουν μέγιστη πίεση στην τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τις βίαιες και παράνομες απωθήσεις εναντίον Σύριων αμάχων που φεύγουν από στρατιωτικές επιχειρήσεις στις περιοχές τους. Το Παρατηρητήριο προειδοποίησε επίσης για απόπειρες εισβολής κρυφά στην Τουρκία μέσω μη ασφαλών διαδρομών υπό το φως των κλιμακούμενων βίαιων απωθήσεων από την τουρκική χωροφυλακή κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας.

Το SOHR ζήτησε επίσης «να παραπέμψουν τα pushbacks της Τουρκίας, που ισοδυναμούν με δολοφονίες εκ προμελέτης, στα διεθνή δικαστήρια, ώστε όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι και όσοι βοήθησαν και μείωσαν τη δολοφονία του Συριακού λαού να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη».

Αυτό που δεν ανέφερε το SOHR είναι πως η Τουρκία από τη μια σκοτώνει τους Σύριους αλλά από την άλλη είναι εκείνη που έχει υποδαυλίσει (και συντηρεί) σχεδόν όσο κανείς τον καταστροφικό πόλεμο λεηλατώντας τον πλούτο της χώρας.

* πληροφορίες πρακτορείο Firat

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail