Η Ρωσία κρούει συναγερμό για στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία

baykartech.com
Freepen.gr - Σύμφωνα με κορυφαίο γερουσιαστή, η Άγκυρα θέλει να γίνει «παίκτης» στο μεγάλο παιχνίδι εντάσεων που εκτυλίσσεται στην Ευρώπη

Μια συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Άγκυρας και Κιέβου, η οποία θα μπορούσε σύντομα να δει τουρκικά στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να παράγονται μαζικά στην Ουκρανία, δέχθηκε πυρά από έναν από τους πιο ανώτερους πολιτικούς της Ρωσίας, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι το σχέδιο διακινδυνεύει μια μεγαλύτερη αντιπαράθεση ενώ οι εντάσεις είναι τόσο υψηλές.

Μιλώντας στο RIA Novosti την Πέμπτη, ο Αντρέι Κλίμοφ, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής της επιτροπής της Ρωσικής Γερουσίας για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας, περιφρόνησε την κίνηση, επιμένοντας πως «ο κορεσμός της Ουκρανίας με όπλα είναι από μόνος του πρόκληση και στοιχείο υποκίνησης».

«Η Άγκυρα δεν μπορεί να μην το καταλάβει αυτό, αλλά το κάνει ούτως ή άλλως, κάτι που είναι λυπηρό», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας να ξεσπάσουν εχθροπραξίες «αυθόρμητα ή με τη συμμετοχή προβοκάτορα», με όπλα από ξένους εταίρους που χρησιμοποιούνται σε ενδεχόμενες μάχες.

«Δυστυχώς, υπάρχει ο κίνδυνος «γεράκια» στο Κίεβο να δώσουν την εντολή να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση», προειδοποίησε ο Κλίμοφ.

Σύμφωνα με το Ρώσο πολιτικό, οι τουρκικές αρχές προσπαθούν να επωφεληθούν οικονομικά προωθώντας τα όπλα τους, αλλά επιδιώκουν επίσης να γίνουν «συμμετέχοντες σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι» εντάσεων στην Ανατολική Ευρώπη.

Τα λόγια του έρχονται λίγο αφότου ο υπουργός Άμυνας του Κιέβου Αλεξέι Ρέζνικοφ αποκάλυψε πως «υπάρχουν σχέδια για την υπογραφή συμφωνίας-πλαισίου για τη συνεργασία στον τομέα των στρατιωτικών τεχνολογιών» μεταξύ των δύο κρατών. Ένα από τα άρθρα της συμφωνίας «θα είναι η κατασκευή του εργοστασίου Bayraktar», το οποίο είπε ότι θα κατασκευαστεί στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky χαιρέτισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Κίεβο με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως «πρόκειται για νέες τεχνολογίες, νέες θέσεις εργασίας και ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του κράτους». 

* πληροφορίες από RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail